Obligationer/middag: Renten vender rundt op til nyt mødereferat

Udgivet den 25-11-2021  |  kl. 12:27  |  

Efter tre børsdage med rentestigninger er udviklingen vendt på det danske obligationsmarked torsdag, hvor markedsdeltagerne ser frem mod referatet af det seneste rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB.

Referatet offentliggøres klokken 13.30.

Handlere må torsdag undvære input fra USA, hvor der er lukket grundet Thanksgiving.

- Vi vil særligt have fokus på ECB's vurdering af inflationsudsigterne, og om der har været diskussioner omkring pandemiopkøbenes (PEPP's) skæbne efter marts 2022. Hårde toner i referatet kan presse renterne op, skriver Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i et notat torsdag.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder 2 basispoint til 0,03 pct. efter rentestigninger på 4, 7 og 3 basispoint ugens første tre børsdage.

Onsdag faldt der også ro på det amerikanske obligationsmarked, hvor renterne faldt en smule op til torsdagens fridag på grund af Thanksgiving.

Referatet af det seneste seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, viste godt nok onsdag, at flere af beslutningstagerne er åbne over for en hurtigere nedtrapning af bankens obligationsopkøb, hvis inflationen forbliver for høj.

Men markedet var allerede godt forberedt på en eventuelt hurtigere nedtrapning, og der er fortsat flere beslutningstagere, der ønsker, at banken forholder sig mere afventende.

Herhjemme er der torsdag morgen landet tal for det danske detailsalg, der steg 1,7 pct. i oktober sammenlignet med september - korrigeret for sæsonudsving og prisudvikling, viser tal fra Danmarks Statistik.

Desuden viser tal fra den tyske økonomi en vækst på 1,7 pct. i tredje kvartal, når man sammenligner med kvartalet inden. Det skete mod en forventning om 1,8 pct. blandt økonomerne, viser estimater fra Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder