Obligationer/middag: Renterne bakker med surt aktiemarked

Udgivet den 23-05-2019  |  kl. 11:45  |  

De danske statsrenter er sammen med aktierne i bakgear torsdag, hvor den sure stemning klart har overtaget på de finansielle markeder.

De mørke skyer omkring endnu en eskalering af handelskrigen begyndte allerede onsdag at trække ind over markederne, men de danske aktier gik dog fri ved den lejlighed, selv om der var kursfald flere steder i Europa og i USA.

Torsdag har usikkerheden dog også fået et solidt tag i det danske marked, efter at der onsdag opstod historier om, at USA overvejer at nedlægge et forbud mod at handle med op til fem kinesiske teknologiselskaber.

Det kan tydeligt aflæses blandt aktierne, hvor stort set hele C25-indekset er i rødt, og blandt obligationerne bliver der omvendt købt op - med stigende kurser og faldende renter til følge.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder med 2 basispoint til minus 0,02 pct.

Torsdag formiddag viste friske nøgletal en skuffende udvikling i de europæiske indkøbschefers stemningsbarometer, PMI, hvor både indekset for service- og industrisektoren var lavere end ventet blandt økonomerne.

Det trak det samlede indeks for eurozonen ned i 51,6 i maj mod ventet 51,7 blandt økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Samtidig viste IFO-indekset i Tyskland sig skuffende ved at falde til 97,9 i maj fra 99,2 måneden før. Økonomerne havde ventet et marginalt fald til 99,1. Det var særligt vurderingen af den nuværende situation, der trak ned med en stor skuffelse.

Fra USA kommer der ud på eftermiddagen tal for nytilmeldte ledige i sidste uge og foreløbige PMI-tal for maj, inden dagen rundes af med en statistik for salget af nye boliger i april.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,79%
 
09:16:01

 
7,74%
 
09:16:01

 
4,22%
 
09:16:01

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder