Obligationer/middag: Renterne fastholder marginalt fald efter inflationstal

Udgivet den 19-09-2023  |  kl. 11:37  |  

De danske obligationsrenter ligger tirsdag tæt på uændret på en stille dag, hvor inflationstal fra eurozonen er blevet justeret lidt ned i en endelig opgørelse for august.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger ved middagstid på 2,98 pct. Det er 1 basispoint lavere end ved markedslukning mandag.

Fra eurozonen er der tirsdag offentliggjort den endelige forbrugerprisopgørelse for august. Her blev forbrugerprisstigningen revideret en spids ned til 5,2 pct. fra 5,3 pct. i den foreløbige opgørelse. Dermed er inflationen aftaget en smule, idet prisstigningstakten måneden før var på 5,3 pct.

Kerneforbrugerpriserne, der fraregner udsving på energi, fødevarer, alkohol og tobak, steg 5,3 pct. i august, som det også var tilfældet i den foreløbige opgørelse.

I eftermiddag offentliggøres nøgletal for det amerikanske boligbyggeri i august.

- Vi får nyt om byggetilladelserne i USA, som er en fremadskuende indikator på aktiviteten i det amerikanske byggeri. Skulle byggetilladelserne falde kraftigt i august, kan det presse renterne ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom hos Sydbank, i en morgenkommentar.

Onsdag vil markedsdeltagernes opmærksomhed være rettet mod USA og landets centralbank, Federal Reserve, der afslutter sit rentemøde.

Det amerikanske arbejdsmarked og inflationen har i den seneste tid vist stærkere takter end ventet, og spørgsmålet er nu, om renten skal hæves yderligere fra niveauet 5,25-5,50 pct. Indtil videre regner markedet ifølge Bloomberg News dog med en fastholdt rente.

Senere på ugen er der desuden rentemøde i blandt andet Storbritannien, Sverige, Norge og Japan.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯