Obligationer/middag: Rentero efter Draghi-meldinger

Udgivet den 27-07-2012  |  kl. 11:11  |  

De danske obligationsrenter balancerer omkring uændret ved middagstid og holder sig fortsat et pænt stykke fra bundrekorden, efter at chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, holdt en større forsvarstale for den fælleseuropæiske valuta, euroen, torsdag.

Meldingerne løftede umiddelbart risikoappetitten i de finansielle markeder, og det gav en stigning til den tiårige, danske obligationsrente på 5 basispoint til 1,09 pct. Det niveau fastholdes umiddelbart fredag middag, hvor den toneangivende, danske rente dog har tabt endnu et basispoint til niveauet 1,08 pct.

Hvis den gode stemning ikke igen skal fordufte som dug for sommersolen, vil det kræve, at ECB-chefen vil sætte handlinger bag de lovende ord fra torsdag eftermiddag. Det kan dog også let komme til at ske inden for en overskuelig fremtid, lyder vurderingen fra FIH Erhvervsbank.

- Vi venter dog allerede, at Draghi vil annoncere en genintroduktion af SMP-programmet, opkøb af statsobligationer i markedet, i næste uge, hedder det bankens morgenkommentar.

Cheføkonomen Christian Tegllund Blaabjerg estimerer, at ECB hen over sommeren skal købe statsobligationer i de gældsplagede, sydeuropæiske lande for 20-50 mia. euro for at sikre ro på de finansielle markeder. Herefter er det op til politikerne at træffe de nødvendige beslutninger.

Muligheden for støtteopkøb kan også så småt aflæses i Spanien, hvor den tiårige rente falder med 2 basispoint til 6,86 pct.

Fredag kommer der nyt om de tyske forbrugerpriser samt ikke mindst BNP-tal fra USA, der vil afsløre udviklingen i andet kvartal. Der ventes en vækst på 1,4 pct. på årsbasis mod 1,9 pct. i første kvartal.

Derudover præsenteres der også tal for det personlige forbrug i USA i juli samt en opdatering af Michigan-tillidsindekset.

/ritzau/FINANS

Mikkel Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder