Obligationer/middag: Rentestigning efter inflationsdata

Udgivet den 29-02-2024  |  kl. 12:24  |  

Efter en uændret åbningsrente har højere prisstigninger end ventet i både Frankrig og Spanien torsdag formiddag bidraget til at sende renterne lidt op.

Torsdag middag ligger renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation i 2,57 pct. eller 3 basispoint højere end åbningsniveauet, som var det samme som lukkeniveauet onsdag aften.

Stigningen satte ind ved nitiden efter at friske nøgletal viste, at de franske forbrugerpriser steg mere end ventet i februar. Inflationen var 2,9 pct., mens estimaterne fra økonomerne ifølge Bloomberg News lød på 2,8 pct.

Kort efter viste andre nøgletal, at inflationen i Spanien også var på 2,9 pct. i februar mod en ventet inflation på 2,8 pct. ifølge Bloomberg News. Også stigningen i kerneforbrugerpriserne på 3,4 pct. er højere end den ventede fremgang på 3,3 pct.

Nu afventes inflationsdata fra eurozonen største økonomi, den tyske, kl. 14.00. De ventes at vise en inflation på 2,6 pct. ifølge Bloomberg News. Markedet har allerede erfaret, at inflationen i den folkerigeste tyske delstat, Nordrhein-Westfalen, i februar aftog til 2,6 pct. fra 3,0 pct. måneden før.

Men mere vigtig bliver udfaldet af den amerikanske centralbank Federal Reserves foretrukne inflationsmåling, PCE Core, kl. 14.30 for januar. Den viste senest i december en inflation på 2,9 pct. mod 3,2 pct. i november, og økonomerne regner med endnu en mindre afdæmpning til 2,8 pct. i januar. Aflæsningen kommer dog i kølvandet efter, at både forbruger- og producentpriserne steg mere end ventet i januar.

Fredag kommer de samlede inflationstal for eurozonen.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder