Obligationer/middag: Små renteudsving trods fortsat håb om hjælpepakke

Udgivet den 21-10-2020  |  kl. 12:18  |  

Der er små udsving på det danske obligationsmarked onsdag middag, hvor markedsdeltagerne fortsætter med at fokusere på mulighederne for vedtagelsen af en ny hjælpepakke i USA.

Herhjemme ligger renten på den tiårige statsobligation ved 12-tiden i minus 0,48 pct., hvilket er omtrent uændret i forhold til tirsdag. I løbet af formiddagen har renten været oppe at runde minus 0,46 pct., men den har siden bevæget sig tilbage mod tirsdagens udgangspunkt.

- Der er stadig håb for en hjælpepakke i USA før valget den 3. november, selv om demokraten Nancy Pelosis deadline for en aftale blev overskredet i nat. Forhandlingerne fortsætter, selv om der stadig er uenighed om størrelsen og indholdet af hjælpepakken, hvor republikanerne er villige til at øge den til 1880 mia. dollar, mens demokraternes udspil er 2200 mia. dollar, skriver rente- og valutastrateg Morten Hassing Povlsen fra Jyske Bank i en kommentar.

På nøgletalsfronten er der ikke meget at komme efter onsdag. Til formiddag var der dog lidt fokus på britiske inflationstal for september. Kerneinflationen blev opgjort til 1,3 pct. mod 0,9 pct. måneden før. Stigningen var dog helt som ventet af økonomer adspurgt af Bloomberg News.

Dagen byder desuden på taler af ECB-chef Christine Lagarde, ECB-cheføkonom Philip R. Lande og ECB-vicepræsident Luis de Guindos. Sidstnævnte har udtalt sig omkring ved middagstid, og han siger ifølge Bloomberg News blandt andet, at udsigterne for en bedring i økonomien er usikker, og at tidlig fjernelse af stimulus kan skade fremgangen.

I eftermiddag kl. 16 dansk tid går Loretta J. Mester, chef for Federal Reserve i Cleveland med stemmeret i rentekomitéen FOMC, desuden på talerstolen, og i aften kl. 20 dansk tid offentliggør den amerikanske centralbank den såkaldte Beige Book. Det er en periodisk udgivelse med indsamlede økonomiske indtryk gennem de seneste seks uger fra den Federal Reserves 12 afdelinger.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder