Obligationer/middag: Udbygger indledende rentefald

Udgivet den 02-11-2023  |  kl. 12:09  |  

Den danske tiårige toneangivende statsobligation udbygger torsdag formiddag det mindre rentefald, som indledte handelsdagen.

Ved middagstid handles obligationen med en rente på 2,9 pct., som er 5 basispoint lavere end lukkeniveauet onsdag eftermiddag og 3 basispoint lavere end åbningsrenten torsdag morgen.

Dermed holder det danske obligationsmarked fast i den positive stemning, som rentemødet i den amerikanske centralbank og forventninger til udbuddet af nye amerikanske statsobligationer onsdag aften dansk tid gav anledning til.

Onsdag aften annoncerede finansministeriet i USA et behov for yderligere lån i form af udstedelse af nye statsobligationer, der ikke er så stort som frygtet og dermed ikke ventes at presse obligationskurserne så meget som frygtet.

Siden oplyste den amerikanske centralbank, at den fastholder styringsrenten og noterede, at de seneste måneders stigning i markedsrenterne lægger en dæmper på økonomien.

Reaktionen var et faldt i renten på den på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation på 20 basispoint til 4,74 pct., som også var niveauet på obligationsmarkedet i Tokyo torsdag morgen. Det var 5 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Torsdag eftermiddag byder på flere nedslagspunkter i nøgletalskalenderen, herunder antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge, hvor der ifølge Bloomberg News ventes en tilgang på 210.000 nye ledige.

Det sker forud for ugens helt store begivenhed fredag, hvor den officielle amerikanske jobrapport bliver udsendt.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder