Obligationer/middag: Virusfrygten er blusset op igen - renten falder

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 11:57  |  

En nedjustering fra Apple på grund af coronavirusudbruddet i Kina har tirsdag udløst mindre aktie- og rentefald på flere af de store børser, hvor investorerne har fået en påmindelse om, at virusudbruddet kan gøre indhug i væksten.

Herhjemme falder renten på en toneangivende danske statsobligation med 2 basispoint til minus 0,39 pct. efter en marginal stigning mandag på knap 1 basispoint.

Dermed følges retningen på de globale obligationsmarkeder, hvor renten på den tiårige amerikanske statsobligation ligger 5 basispoint lavere i 1,55 pct. i forhold til fredagens lukkekurs.

Der har ikke været input fra de amerikanske aktie- og obligationsmarkeder siden fredag aften, da amerikanerne har haft en forlænget weekend på grund af Presidents' Day mandag.

Fra nøgletalsfronten har de tyske finansielle aktørers forventningsindeks, ZEW, skuffet i løbet af formiddagen.

Den del af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, faldt til minus 15,7 i februar fra minus 9,5 i januar. Konsensus var ifølge Bloomberg et fald til minus 10,0.

Samtidig bakkede forventningsindekset i undersøgelsen til 8,7 fra 26,7 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald, men kun til 21,5.

Hos det britiske analyse- og rådgivningsfirma Oxford Economics vurderes faldet at afspejle øget usikkerhed som følge af virusudbruddet i Kina. Der er dog også lyspunkter, mener Oxford Economics, der peger på, at forventningsindekset fortsat ligger højere end i slutningen af sidste år, hvilket indikerer på, at respondenterne ser virusudbruddet som kortvarigt, og at et opsving i eurozonen blot er forsinket, men ikke er kørt helt af sporet.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder