Obligationer/tendens: Afdæmpet stemning inden amerikansk detailsalg

Udgivet den 18-07-2023  |  kl. 07:28  |  

Den afdæmpet stemning fra mandag ser ud til at fortsætte, når det danske obligationsmarked åbner tirsdag.

Kalenderen byder på flere nøgletal fra USA herunder detailsalget for juni, inden næste uge kulminerer med rentemøder i Den Europæiske Centralbank, amerikanske Federal Reserve, Bank of England samt Bank of Japan.

I løbet af mandagen svingede renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation mellem 3,77 og 3,83 pct., men endte i 3,81 pct. svarende til et fald på 2 basispoint sammenlignet med fredag.

Tirsdag morgen forrentes den tiårige T-bond med 3,80 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 2 basispoint under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede mandag.

Herhjemme lukkede renten på den tiårige danske statsobligation i 2,74 pct. svarende til 2 basispoint under lukkeniveauet fredag.

I eftermiddag tikker der makroøkonomiske nyheder ind fra USA, hvor blandt andet detailsalget og industriproduktionen for juni opgøres.

Økonomerne venter ifølge Bloomberg News, at detailsalget er steget med 0,5 pct. for perioden, mens der forudses en uændret industriproduktion efter sidste måneds fald på 0,2 pct.

Dertil kommer endnu en tale - denne gang fra Michael S. Barr, der er medlem af Federal Reserves Styrelse.

.\\˙ MarketWire

Amalie Dinesen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Seneste nyheder