Europa/lukning: Bøllebank til franske og italienske aktier i dybrødt marked

Udgivet den 14-06-2024  |  kl. 17:49  |  

Bekymringerne om det politiske billede i Frankrig og andre store lande i Europa hobede sig endnu en gang op fredag, og det sendte samtlige af de største indeks på kontinentet - og særligt det franske CAC 40 - i bund.

CAC 40-indekset faldt med 2,7 pct., det tyske DAX-indeks satte sig 1,3 pct., og også i Italien tog nedturen hårdt fat, da FTSE MIB i Milano tabte 2,8 pct.

Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt med 0,9 pct. og registrerede ifølge Bloomberg News dermed sin værste uge siden oktober sidste år.

Sidste weekends valg til Europa-Parlamentet gav en overvældende sejr til Marine Le Pens højrepopulistiske National Samling i Frankrig, og det fik fluks præsident Emmanuel Macron til at udskrive nyvalg til afholdelse allerede i slutningen af juni og starten af juli.

I Tyskland blev Alternative für Deutschland (AfD) desuden det næststørste parti, og det har fået investorerne til at ryste i bukserne over den politiske fremtid i to af Europas økonomiske sværvægtere.

Det er blandt andet frygt for en noget løsere finanspolitik, der presser markedet og skaber bekymringer om statsgælden.

- Valg i Frankrig er ofte mere volatile for aktiemarkederne, end det er tilfældet på andre udviklede markeder. Denne volatilitet kan fortsætte lidt længere endnu, siger Beata Manthey, der er chef for europæisk aktiestrategi hos Citigroup, til Bloomberg Television.

Kigger man blandt enkeltaktierne, var der også flere franske navne med i bunden.

Blandt andet faldt Credit Agricole med 4,0 pct. til 12,90 euro, og Société Générale bakkede med 3,7 pct. til 22,12 euro.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯