Obligationer/tendens: Forbrugertillid i USA i fokus

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 07:08  |  

Obligationsinvestorerne har fra åbningen fredag formentlig udsigt til stort set uændrede renter - måske med en tendens til små rentestigninger, efter at de amerikanske statsrenter tikkede lidt op torsdag efter dansk lukketid, idet investorernes storudsalg af aktier tog en pause.

Torsdag sluttede renten på den toneangivende tiårige statsobligation med et fald på 1 basispoint til minus 0,40 pct. Fredag i sidste uge var renten på papiret minus 0,37 pct.

Fredag morgen ligger renten på den tiårige amerikanske statsobligation med et lille fald på 1 basispoint i 0,68 pct. på børsen i Tokyo. Niveauet er dog 2 basispoint højere, end da obligationsmarkedet Danmark lukkede torsdag.

Det bliver en stille dag på nøgletalsfronten, hvor det vigtigste nøgletal kommer fra USA i form af en opgørelse af forbrugertilliden.

Fredag klokken 16 præsenteres den foreløbige udgave for september, og her venter økonomer adspurgt af Bloomberg News en lille stigning til 75,0 fra 74,1 måneden forinden.

Indekset, der udarbejdes af universitetet i Michigan, er kun kommet lidt igen fra bundniveauet i april på 71,8 sammenliget med en indeksværdi på lige over 100 i februar, før coronakrisen for alvor ramte den amerikanske økonomi.

- I september vil vi være på udkig efter, hvordan forbrugerne har reageret på usikkerheden omkring nye finanspolitiske hjælpepakker til den amerikanske økonomi, skriver Sydbanks makroanalytiker Mathias Sproegel Dollerup.

- Den forhalede politiske proces vil sandsynligvis trække ned i forbrugertilliden, mens den aftagende smitteudvikling vil trække op, fortsætter Sydbanks makroanalytiker, der vurderer, at et fald i forbrugertilliden kan presse renterne forsigtigt ned.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder