Obligationer/tendens: Lavere renter ses fastholdt og amerikansk fokus

Udgivet den 05-08-2020  |  kl. 07:03  |  

På onsdagens obligationsmarked er nogle af de nøgletalsmæssige begivenheder det amerikanske ISM-indeks for servicesektoren og beskæftigelsesrapporten fra ADP.

Derudover vil der fortsat være fokus på nyt om en mulig ny amerikansk hjælpepakke, som politikerne ikke kan blive enige om, og så er der også spændingerne mellem Kina og USA, som de seneste dage også har været med til at skabe underliggende usikkerhed - og bidraget til rentefald.

Umiddelbart peger det i retning af en tæt på uændret åbning og dermed fastholdelse af de rentefald, som markedet - også herhjemme - tirsdag oplevede.

Herhjemme endte den tiårige danske statsrente tirsdag 3 basispoint lavere i minus 0,41 pct. Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt desuden med 5 basispoint til rekordlave 0,51 pct.

Renten startede tirsdagen omkring sit højeste i 0,56 pct. og faldt løbende mod sin bund i 0,50 pct. Onsdag morgen ligger den tiårige rente i underkanten af 0,51 pct. på T-bondmarkedet i Tokyo. Det er knap 2 basispoint under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

VENTER PÅ POLITIKERNE

I USA er flere af støtteordningerne i forbindelse med coronakrisen udløbet med udgangen af juli, herunder en forøgelse på 600 dollar om ugen af støtten til arbejdsløse.

- Investorerne vil have noget fra politikerne, og det venter vi på. Derfor falder renterne lidt. Stigningen i corona den senere tid, påvirker også økonomien, og vi kan derfor regne med lavere renter i længere tid, og derfor skal vi lidt ned, sagde seniorstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen, tirsdag aften til Ritzau Finans.

Republikanerne i Kongressen ønsker at vedtage en ny hjælpepakke på 1000 mia. dollar, uden en forlængelse af den øgede støtte til de arbejdsløse, mens Demokraterne vil fastholde hjælpen til de arbejdsløse og bruge tre gange så meget.

- En politisk aftale om 1000 mia. dollar vil være en skuffelse. Konsensus i markedet er ikke til den lille pakke. Ud over det vil indretningen af pakken, til hvem og hvornår, også kunne skuffe. Der kan være mange skuffelser i detaljerne.

- Det skal være penge, som kommer ud nu. Ikke om flere år. Den skal også støtte small og midcap. Ikke de store selskaber, der bare vil bruge pengene på udbytter og aktietilbagekøb. Pengene skal ud i den reale økonomi, vurderede Lars Skovgaard Andersen.

Da året startede lå den tiårige statsrente i USA i 1,92 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder