Obligationer/tendens: Let stigende renter i afventende marked

Udgivet den 31-07-2023  |  kl. 07:21  |  

Der er lagt op til let stigende renter på det danske obligationsmarked mandag, hvor investorerne afventer ugens mange økonomiske data fra både eurozonen med Tyskland i front samt fra USA med den altid vigtige arbejdsmarkedsrapport som ugens højdepunkt.

De amerikanske statsrenter faldt en smule fredag, efter at friske inflationstal viste et lidt lavere prispres end ventet, og dermed måske mindske behovet for flere pengepolitiske stramninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Renten på den toneangivende tiårige T-bond i USA faldt med 5 basispoint til 3,95 pct., men svinger tilbage på markedet i Tokyo mandag morgen, hvor den tiårige T-bond forrentes med 3,98 pct.

Det er 2 point over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede fredag.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked åbner med en tendens til små rentestigninger, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en kommentar mandag morgen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte fredag i 2,75 pct. Det var samme niveau, som da markedet lukkede torsdag.

Den statistiske kalender byder på dansk arbejdsløshed inden markedet åbner, mens der samtidig fra Tyskland er detailsalg.

Mere interessant er nok forbrugerprisestimatet for juli i eurozonen, der også byder på kerneforbrugerpriser og første opgørelse af BNP-vækst i andet kvartal.

- Aftager inflationen mere end ventet og var farten i økonomien lavere end forventet i andet kvartal, kan det presse renterne ned, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Sidst på dagen kan blikket rettes ind på Chicago PMI som er mandagens eneste offentliggørelse fra USA.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Seneste nyheder