Obligationer/tendens: Renter ventes at køre sidelæns på amerikansk lukkedag før jobrapport

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 07:57  |  

Det er stilhed før stormen på obligationsmarkedet torsdag, hvor investorerne får mulighed for at trække luft ind før fredag byder på beskæftigelsesrapport fra USA.

Selv om nøgletalskalenderen er relativt tom torsdag, er der dog fortsat et mødereferat fra Den Europæiske Centralbank at holde øje med. Her vil investorerne særligt interessere sig for indikationer af, hvornår renten næste gang kan sænkes.

- Er ECB tilbageholdende med at fortsætte rentenedsættelserne, kan det løfte renterne, konstaterer Kim Blindbæk, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar fra banken.

Inden da er der ved åbningen udsigt til stort set uændrede renter efter fald dagen forinden. Onsdag endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 2,54 pct., hvilket var 5 basispoint lavere end dagen før.

Faldet satte særligt ind efter et skuffende tal for aktiviteten i den amerikanske servicesektor, der viste faldende aktivitet til det laveste niveau i fire år.

I USA kunne handlerne desuden lukke computeren tidligt onsdag, og torsdag bliver den slet ikke åbnet, da amerikanerne holder fri for at fejre uafhængighedsdagen 4. juli. Det kan også betyde begrænset aktivitet på det generelle marked, før de vender stærkt tilbage fredag til ugens hovedbegivenhed: Den amerikanske jobrapport.

Fredag ventes den at vise 190.000 nye stillinger efter et plus på 272.000 måneden forinden.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Seneste nyheder