Obligationer/tendens: Renterne kan tabe toppen efter stort fredagsplus

Udgivet den 08-08-2022  |  kl. 07:14  |  

Toppen kan meget vel blive taget af de store rentestigninger, der fredag blev resultatet oven på markant stærkere end ventede jobtal fra USA.

Herhjemme steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation med 13 basispoint til 1,22 pct.

Også i USA var rentestigningerne markante, men mandag morgen er toppen blevet kappet af i handlen i Tokyo.

Her er renten på den toneangivende tiårige T-bond 2,82 pct., hvilket er 2 basispoint lavere end ved dansk lukketid fredag.

Mandag er der ikke de store nøgletal i kalenderen at forholde sig til for investorerne. Største højdepunkt er en statistik over den danske industriproduktion for juni.

Til gengæld venter der mere afgørende tal senere på ugen, hvor der præsenteres officielle inflationsdata fra USA.

Fredag overraskede den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juli ved at vise en mere end dobbelt så stor jobvækst uden for landbruget som ventet, og samtidig var lønstigningerne større end ventet, mens arbejdsløsheden overraskende faldt.

Dermed virker der stadig til at være godt gang i økonomien i USA på trods af de aggressive rentestigninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Derfor afventer investorerne nu også i spænding onsdagens inflationsdata, hvor økonomerne umiddelbart venter aftagende prisstigninger.

Ifølge estimater fra Bloomberg News er forventningen en inflationstakt på 8,7 pct. i juli mod 9,1 pct. i juni.

Allerede med fredagens jobtal er forventningerne til næste renteløft fra Federal Reserve dog allerede vokset til 75 basispoint. Centralbanken har allerede hævet renten med 2,25 pct. i år.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯