Obligationer/tendens: Renterne stabiliserer sig lidt efter tungt dyk
De danske statsrenter går mandag en lidt roligere start i møde efter et nyt stort dyk fredag.
Fortsat stor nervøsitet om banksektoren fik fredag investorerne til at flokkes om statspapirer, hvilket sendte kurserne i vejret og renterne kraftigt ned.
Mandag morgen har de amerikanske renter efter en kortvarig tur opad hen over fredag aften og den tidlige morgenstund mandag stabiliseret omkring samme niveau, som de befandt sig på ved dansk lukketid fredag.
På sidste uges sidste handelsdag faldt renten på den toneangivende statsobligation med udløb i november 2031 herhjemme med 16 basispoint til 2,29 pct.
Set over hele sidste uge faldt renten med samlet 36 basispoint fra 2,65 pct. forrige fredag.
Rentefaldene var et resultat af, at investorerne søgte i sikker havn oven på tunge kursfald i banksektoren efter de tre bankkollaps i USA over den seneste halvanden uge.
I USA faldt renterne særligt i den korte ende også ganske betragteligt i sidste uge, hvor den toneangivende toårige statsrente gik tilbage med 75 basispoint - et fald, der ifølge nyhedsbureauet Dow Jones ikke er set større siden bankkrakket i oktober 1987 - kendt som Black Monday.
I Europa har meget af bankuroen centreret sig om schweiziske Credit Suisse, hvor der i weekenden er kommet i hvert fald lidt ro på efter aftalen om, at branchefællen UBS foranlediget af den schweiziske centralbank vil overtage den pressede bank for omkring 22,7 mia. kr.
For investorerne i Credit Suisse er det dog kun en ringe trøst. Købsprisen svarer til 0,75 schweizerfranc per aktie - betydeligt under lukkekursen fredag på 1,86 schweizerfranc.
Og det er endda en kurs, der er blevet en realitet efter tunge fald over ni af de seneste ti handelsdage, hvor aktien er faldet med samlet 33,2 pct.
Bankuroen over de seneste ti dage har også betydet, at mange af de nøgletal, der ellers normalt har kunnet få effekt på rentemarkedet, har spillet en birolle i markedet.
Og mandag er der ikke meget at skyde med fra nøgletalsfronten, hvor de største begivenheder er en opdatering af handelsbalancen i eurozonen og statistik for de tyske producentpriser i februar.
.\\˙ MarketWire
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1176
- næste ›