Obligationer/tendens: Rolig start i sigte efter tunge fald mandag

Udgivet den 28-01-2020  |  kl. 07:02  |  

Det ser ud til at blive en rolig åbning på det danske obligationsmarked tirsdag, efter en mandag hvor bekymringer om coronavirusset lagde sig som en dyne over de finansielle markeder.

De globale obligationsmarkeder gav mandag ly for nervøse investorer, der søgte fra aktier til statspapirer på grund af frygt for coronavirus.

Mandag endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med et fald på 6 basispoint til minus 0,38 pct.

Og også i USA var der rentefald. Her faldt renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation med 8 basispoint til 1,60 pct. - det laveste niveau siden oktober sidste år.

Tirsdag morgen fastholdes mandagens rentefald på T-bond markedet i Tokyo, Japan. Det er 1 basispoint under renten, da det danske obligationsmarked lukkede mandag.

Tirsdag er der et par amerikanske nøgletal i kalenderen. Klokken 14.30 offentliggøres ordreindgangen af varige goder for december. Her ventes en stigning på 0,4 pct. fra et fald på 2,1 pct.

Senere på eftermiddagen dansk tid lander forbrugertilliden for januar. Her ventes en bedring til indeks 128,0 fra indeks 126,5.

- Dagens vigtigste nøgletal bliver den amerikanske forbrugertillid. Vi venter, at forbrugertilliden var stort set uændret i januar. Et fald i forbrugertilliden kan give beherskede rentefald, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en morgenkommentar.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder