Obligationer/tendens: Rolig start i vente på nøgletalsfattig dag

Udgivet den 22-01-2020  |  kl. 06:50  |  

Der er lagt op til en rolig åbning på det danske obligationsmarked onsdag, hvor fraværet af betydningsfulde nøgletal vil medvirke til, at investorerne retter opmærksomheden mod Davos i det østlige Schweiz og meldinger fra konferencen World Economic Forum, hvor politikere, erhvervsfolk og centralbankchefer i disse dage mødes.

Tirsdag lukkede det danske obligationsmarked med rentefald efter en dag præget af negativ stemning fra Asien som følge af bekymringer for coronavirussets udbredelse.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt til minus 0,26 pct., hvilket var 3 basispoint lavere end mandag, da den sure stemning på aktiemarkedet skubbede investorerne mod sikkerheden i statspapirerne.

Der var ligeledes rentefald i USA, hvor den toneangivende T-bond faldt 6 basispoint til 1,77 pct., hvilket også var niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede.

Onsdag morgen på markedet i Tokyo, Japan, handles den tiårige amerikanske statsobligation med en rente på 1,78 pct.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med uændrede til lidt højere renter. Rent nøgletalsmæssigt er der tale om en tynd kop te i dag. Vi får lidt nyheder fra det amerikanske boligmarked. Stemningen på finansmarkederne kan derimod blive dikteret af udmeldinger fra World Economic Forum-konferencen i Davos, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank, i en morgenkommentar.

Onsdag er der kun enkelte nøgletal i kalenderen for investorerne at granske. Det drejer sig om amerikanske tal for boligpriserne i november samt tal for salg af eksisterende boliger i december. Her ventes en stigning til 5,43 mio. enheder fra 5,35 mio. enheder ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder