Obligationer/tendens: Tilbageholdt åndedræt frem mod eurozonens inflation

Udgivet den 03-04-2024  |  kl. 06:54  |  

En stille start ventes på obligationsmarkedet onsdag morgen, hvor dagens fokuspunkt er inflationen i eurozonen. En del af spændingen er dog taget ud af det tal, da inflationen i Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien i marts allerede har vist en nedadgående tendens.

Skeler handlerne mod USA, så forrentes den tiårige T-bond onsdag morgen med 4,35 pct. på markedet i Tokyo. Det er et enkelt point under rentens niveau, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag, hvor stærke amerikanske nøgletal og en høgeagtig amerikansk centralbankchef var med til at sende de danske statsrenter solidt i vejret.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation lukkede første dag efter påskeugen i 2,44 pct. eller 12 basispoint mere end slutniveauet onsdag før helligdagene, hvor der har været gang i handlen i USA.

Og der kan være mere i vente i ugens løb med vigtige nøgletal for den amerikanske økonomi, hvor den amerikanske arbejdsmarkedsrapport slutter ugen af. Er tallene stærkere end ventet, kan de presse renterne yderligere op.

Men onsdag formiddag er det inflationen i eurozonen, der tager opmærksomheden. Og den nedadgående tendens er gode nyheder for Den Europæiske Centralbank (ECB).

- ECB-direktørerne hæfter sig ved, at også kerneinflationen (ekskl. energi og fødevarer) falder. I februar blev kerneinflationen målt til 3,1 pct. Inflationen bevæger sig med andre ord mod målsætningen på 2 pct., skriver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

Han peger på, at den europæiske økonomi skranter, og at en lav efterspørgsel kan dæmpe inflationspresset yderligere.

I marts ventes kerneinflationen at ligge på 2,5 pct. Og falder inflationen kraftigere, kan renterne blive presset ned, vurderer Sydbank.

Efter dansk markedslukning taler chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell. I fredags sagde han, at han ikke havde travlt med de kommende rentesænkninger. Og meget peger da også i den retning.

I december og igen senest i marts har ledelsen i centralbanken i USA haft en prognose om tre rentesænkninger inden nytår til 4,625 pct.

Og tirsdag var direktørerne i centralbankens distrikter i Cleveland og San Francisco, Loretta Mester og Mary Daly, da også begge ude med kommentarer om, at tre rentenedsættelser i år vil være "rimeligt".

- Strammer Powell tonen yderligere i forhold til påsken og rentemødet i marts, så kan renterne blive presset noget op, lyder det fra Mathias Dollerup Sproegel.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯