Obligationer/tendens: Uden ændringer i sigte

Udgivet den 14-02-2020  |  kl. 07:06  |  

Der er ikke meget udsigt til renteændringer på det danske obligationsmarked fredag morgen.

De amerikanske renter sluttede torsdag aften i New York på et lidt højere niveau, end da det danske marked lukkede torsdag eftermiddag. Men stigningen er forduftet på T-bondmarkedet i Tokyo fredag morgen.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked vil åbne stort set uændret op, skriver seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank i en kommentar fredag morgen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede torsdag i minus 0,37 pct. Det var 1 basispoint lavere end ved lukketid onsdag.

Dagen byder på adskillige nøgletal, hvoraf et par stykker er særdeles vigtige.

Danmarks Statistik fremlægger de danske BNP-tal for fjerde kvartal, og også data for den tyske BNP-vækst og hele eurozonens økonomiske vækst ser dagens lys.

Væksten i Europa har længe haltet efter fremgangen på den anden side af Atlanten, hvorfra også dagens vigtigste tal kommer i form af detailsalget, som kan give et fingerpeg om den økonomiske fremgang.

Dertil kommer industriproduktion og kapacitetsudnyttelse samt forretningslagre, inden dagens rundes af med tal for Michigan-tillidsindekset

- Et stærkt detailsalg og højere end ventet forbrugertillid vil kunne presse renterne op, vurderer Kim Blindbæk fra Sydbank.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯ 

Relaterede nyheder