Obligationer/tendens: Udsigt til flad start inden amerikanske nøgletal

Udgivet den 16-01-2020  |  kl. 07:00  |  

Der er ikke lagt op til de store udsving på det danske obligationsmarked torsdag, hvor investorerne vil kigge frem mod amerikanske nøgletal.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation tog et lille dyk onsdag, efter nyt fra fronten i den sino-amerikanske handelskrig, og endte med et fald til minus 0,22 pct. Det var 3 basispoint mindre end ved dansk børslukketid tirsdag.

Onsdag kunne investorerne dog endelig glæde sig over en underskreven handelsaftale mellem Kina og USA, men det lægger op til en periode uden meget mere at se frem til fra den front.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, slog nemlig fast, at der ikke er udsigt til yderligere tilbagerulning i toldkrigen før engang efter præsidentvalget i USA til november.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation fjedrede en smule frem og tilbage onsdag, men torsdag morgen sætter markedet sig en anelse.

Den tiårige T-bond handles med en rente på 1,79 pct. på T-bondmarkedet i Tokyo - samme niveau som da det danske obligationsmarked lukkede onsdag.

Torsdagen byder på et hav af amerikanske nøgletal, men dagens store fokuspunkt bliver detailsalget for december, da udviklingen ifølge Mathias Dollerup Sproegel, som er makroanalytiker ved Sydbank, kan presse renterne og styrke den amerikanske valuta.

- Dagens vigtigste begivenhed bliver det amerikanske detailsalg. Stiger detailsalget mere, end vi forventer, kan det presse renterne op og styrke dollar, skriver han i en analyse torsdag morgen.

Detailsalget ventes ifølge estimater indhentet af Bloomberg News at lande på 0,3 pct., mens Sydbank forventer en stigning på 0,4 pct.

Derudover får markedet også amerikanske tal for blandt andet importpriser i december, ledige samt januars aktivitetsindeks fra den amerikanske centralbanks Philadelphia-afdeling - her er estimatet indsamlet af Bloomberg News på 3,7.

Inden da får investorerne nyt om den endelige udvikling i de tyske forbrugerpriser i december, der offentliggøres klokken 8.30.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder