Obligationer/tendens: Udsigt til små rentestigninger ovenpå FED-møde

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 07:31  |  

Det danske obligationsmarked forventes at åbne med lette rentestigninger torsdag morgen ovenpå onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), der helt som ventet sænkede sin ledende rente onsdag.

- Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med små rentestigninger efter rentemødet i den amerikanske forbundsbank, og de danske renter vil efter alt at dømme følge den generelle stemning på de finansielle markeder, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker ved Sydbank, i en analyse torsdag morgen.

Fed sænkede onsdag aften sin toneangivende rente med 0,25 pct.point til intervallet mellem 1,75 og 2,00 pct.

Rentesænkningen var helt som ventet, men at centralbanken med en splittet rentekomite, hvor en ønskede en dobbelt så stor sænkning, og to ønskede en uændret rente, samtidig ikke entydigt indikerede flere nedsættelser de næste 15 måneder, var en skuffelse.

Der var altså tale om divergerende holdninger blandt Fed-direktørerne, og til sammenligning havde markedet på forkant indregnet to til tre rentesænkninger mere end onsdagens, hvilket også gør sig gældende ved Sydbank.

- Vores hovedscenarie er, at Fed som minimum vil sænke renten tre gange frem mod sommeren 2020, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation lukkede onsdag med et fald på 1 basispoint til 1,79 pct., og ligger torsdag morgen marginalt højere på 1,80 pct.

I danske sammenhænge ventede investorerne også på nyt fra Fed onsdag, der dog afsluttede sit møde efter dansk lukketid, og renten på den toneangivende tiårige statsobligation endte i minus 0,49 pct. - 3 basispoint lavere end tirsdag.

Også torsdag byder på rentemøder, hvor hele tre af slagsen er at finde. De afholdes i Norge, Schweiz og Storbritannien. Ifølge Mathias Dollerup Sproegel så er sidstnævnte præget af stor usikkerhed om et eventuelt no-deal brexit, hvilket kan svække pundet.

- Et gradvist strammere arbejdsmarked trækker i retning af, at Bank of England kunne hæve renten en tand, men lige nu er usikkerheden om brexit så stor, at Bank of England ser tiden an. Vi venter derfor uændret rente på 0,75 pct., skriver han.

- I tilfælde af, at Storbritannien forlader EU uden en aftale, venter vi, at Bank of England sænker renten til 0 pct., og pundet vil blive svækket til omkring 7,50 kr. per pund, forsætter han.

Storbritannien offentliggør rentemeddelelsen klokken 13.00.

På torsdagens nøgletalsfront lander der blandt andet amerikanske tal for nytilmeldte ledige i uge 37 og tal for ledende indikatorer i august. De spredes ud over eftermiddagen henholdsvis klokken 14.30 og klokken 16.00.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder