Obligationer/tendens: Ugen kan starte med let faldende renter

Udgivet den 26-02-2024  |  kl. 06:50  |  

Renten kan meget vel forsætte ned fra åbningen på det danske obligationsmarked mandag morgen, efter at de amerikanske renter er faldet yderligere siden dansk børslukketid fredag.

Renten på den tiårige amerikanske statsobligation faldt fredag i USA med 7 basispoint til 4,25 pct., og mandag på markedet i Tokyo er den faldet yderligere til 4,23 pct.

Det er 6 point under rentens niveau, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede for weekenden. Herhjemme faldt renten på den tiårige danske statsobligation fredag mere begrænsede 4 basispoint til 2,28 pct.

Der er ikke de store nøgletal i kalenderen mandag, men i eftermiddag kan der dog komme lidt fokus på salget af nye boliger i USA. Det ventes i opgørelsen for januar at vise en stigning på 3,0 pct. fra måneden før, viser et estimat fra Bloomberg News.

Der venter dog større nøgletal senere på ugen - og fredag, hvor der kommer inflationstal for eurozonen i februar. Markedsdeltagerne kan dog allerede torsdag få en god indikator for fredagens samlede inflationstal, når der kommer forbrugerpristal fra Tyskland, Frankrig og Spanien.

- Ugens vigtigste nøgletal er fredagens inflationstal fra eurozonen i februar. Investorerne vil have stort fokus på, om den aftagende tendens i kerneinflationen (eksklusive energi og fødevarer) fortsætter, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Økonomerne venter ifølge Bloomberg News, at kerneinflationen i eurozonen i opgørelsen for februar vil være aftaget til 2,9 pct. fra 3,3 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Seneste nyheder