Obligationer/åbning: Renterne falder en spids før tyske erhvervstillidstal

Udgivet den 24-06-2024  |  kl. 09:00  |  

De danske statsrenter bakker en smule mandag morgen, hvor tyske IFO-tal formentlig bliver blandt hovednyhederne.

I USA kravlede renterne fredag tilbage til udgangspunktet efter at have ligget lavere i den tidlige handel, og så endte det med helt uændrede renter i den lange ende.

I den tidlige asiatiske handel mandag morgen er renten på den toneangivende tiårige T-bond dog kravlet en spids tilbage til 4,25 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end slutniveauet fredag og 2 basispoint lavere end ved dansk lukketid samme dag.

Herhjemme endte fredagen med et rentefald på 3 basispoint for den toneangivende tiårige statsobligation, og mandag morgen bakker renten med yderligere 1 basispoint til 2,44 pct.

Efter en række rentemøder rundt omkring i verden i sidste uge går tempoet lidt ned blandt centralbankerne i denne uge, hvor der dog stadig er flere taler fra topfolk hos både Den Europæiske Centralbank (ECB) og den amerikanske ækvivalent, Federal Reserve, i kalenderen allerede mandag.

Her vil det makromæssige højdepunkt dog formentlig blive den tyske IFO-måling for juni.

Her venter økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News en samlet fremgang til 89,6 fra 89,3 i maj.

Det dækker over forventning om en lille fremgang i både indekset for den nuværende situation og indekset for forventningerne til fremtiden.

Senere på ugen venter der dog også inflationstal fra både Europa og USA, som kan få effekt i rentemarkedet.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯