Obligationer/åbning: Renterne vender rundt og indhenter det tabte fra fredag

Udgivet den 09-09-2024  |  kl. 08:38  |  

Fredagens rentefald oven på endnu en skuffende jobrapport fra USA bliver mandag morgen vendt på hovedet i et positivt stemt finansmarked.

Her sælges der ud af statspapirerne, mens der ser ud til at være positiv opmærksomhed om aktierne, og det betyder faldende kurser og stigende renter.

For den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme betyder det i den helt tidlige handel, at renten stiger med 5 basispoint til 2,17 pct. - præcis det niveau, renten faldt med fredag.

Jobtallene fra USA fredag sendte markedet i svingninger, da renterne faktisk først kortvarigt steg, inden de gik kontra og endte lavere end udgangspunktet.

Beskæftigelsesrapporten viste ikke bare en skuffende jobskabelse på 142.000 uden for landbruget i august mod økonomernes konsensus om 165.000 - det i forvejen svage tal for juli blev også nedrevideret yderligere til 89.000 fra tidligere 114.000.

Samtidig steg de gennemsnitlige timelønninger dog mere end ventet, og arbejdsløsheden faldt som forudset til 4,2 pct.

Næste rentemøde hos Federal Reserve afholdes i næste uge, og mens det synes at stå helt klart, at renten vil blive sænket, forsøger investorerne fortsat at regne ud, hvor stor rentenedsættelsen bliver.

Som redskab til at gætte det udestår fortsat ét særligt væsentligt nøgletal før rentemødet - onsdagens officielle inflationsdata for august.

Selv om der efterhånden er konsensus om, at inflationen er ved at indfinde sig fast omkring målsætningen på omkring 2 pct., kan eventuelle udsving i de officielle data muligvis stadig påvirke beslutningerne i centralbanktoppen.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Seneste nyheder