Obligationer/åbning: Stort set uændret rente frem mod USA-tal

Udgivet den 05-07-2024  |  kl. 08:53  |  

Renterne åbner som ventet stort set uændret op til dagens største makrobegivenhed - den amerikanske jobrapport for juni, der offentliggøres klokken 14.30.

Fredag morgen ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 2,56 pct. - 1 basispoint lavere end torsdag, da renten steg 3 basispoint.

Det amerikanske marked holdt lukket torsdag for at fejre uafhængighedsdagen, og niveauet for den ti-årige t-bond er stort set uændret fredag morgen i Asien i forhold til onsdag.

Onsdag lukkede renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation i 4,36 pct. efter et fald på 7 basispoint. Fredag ved 9-tiden forrentes den tiårige T-bond med 4,35 pct. på markedet i Tokyo.

Onsdagens rentefald skyldtes svage tal for både servicesektoren og jobmarkedet.

Lige netop jobmarkedet vil være fokus på fredag, hvor den officielle jobrapport fra USA for juni offentliggøres.

Den ventes at vise en jobskabelse uden for landbruget på 190.000 job i juni - en væsentlig afmatning fra 272.000 i maj. Samtidig ventes stigningerne i de gennemsnitlige timelønninger på årsbasis at være aftaget til 0,3 pct. fra 0,4 pct. måneden før.

Der er således ikke forventning om fremgang på arbejdsmarkedet, der ellers ville kunne presse renterne op.

Fra Europa er der nyt fra eurozonen. Klokken 11 offentliggøres detailsalget for maj for Eurozonen, der ventes at stige 0,2 pct. efter et fald på 0,5 pct. måneden før.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Seneste nyheder