Olieprisen faldt fredag, men fik bedste uge længe

Udgivet den 20-09-2019  |  kl. 22:58  |  

Olieprisen på spotmarkedet faldt fredag, men oplevede trods det sin bedste uge siden januar for Brents vedkommende og bedste uge siden juni for WTI's vedkommende.

Fredagens fald skyldtes blandt andet, at handlerne lukkede væddemål på stigende oliepriser op til weekenden og grundet usikkerhed om hvornår og hvordan USA vil reagere på sidste weekend droneangreb på Saudi-Arabiens største oliefelt.

Futures på den europæiske referenceolie, Brent, kostede fredag eftermiddag USA-tid 64,68 dollar mod 60,22 dollar sidste fredag. Mandag efter weekendens angreb på Saudi-Arabiens olieanlæg var prisen oppe og sluttede i 69,02 dollar.

Futures på den amerikanske referenceolie, WTI, steg i samme periode fra 54,85 dollar til 58,46 dollar. Mandag var den oppe og lukke i 62,90 dollar.

Der er vis nervøsitet op til weekenden, hvor avisen New York Times rapporterer at forsvarsminister Mark Esper og militærets øverste instans, formanden for "Joint Chiefs of Staff", general Joseph Dunford, skal mødes med præsident Trump for at præsentere muligheder for militær indgriben mod Iran, som USA og Saudi-Arabien mener var ansvarlige for droneangrebet sidste weekend.

Saudi-Arabien venter selv at have genetableret produktionen mod slutningen af måneden.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder