Onsdagens aktier: Bavarian og FLS i top - Mærsk i bund i rødt C25-KORR

Udgivet den 09-11-2022  |  kl. 17:23  |  
Pandora - Smykker

(Rettet: Lukkeniveau for dagen før, tirsdag)

Stemningen flere steder i Europa og i USA var onsdag ved dansk lukketid negativ, hvilket smittede herhjemme. Bavarian Nordic blev dog belønnet for sit regnskab onsdag morgen, og FLS fortsatte opturen på sit regnskab fra tirsdag,. I bunden sejlede Mærsk-aktierne rundt.

Det danske C25-indeks faldt onsdag 0,5 pct. til 1627,50 efter et plus på 1,1 pct. tirsdag.

- Generelt er markedet afventende op til torsdagens inflationstal fra USA, der kan blæse til spekulationer i den amerikanske centralbanks næste renteskridt, siger senioraktierådgiver Martin Munk i Jyske Bank. Han tillagde derimod ikke midtvejsvalget i USA den store betydning for de danske aktier.

BAVARIAN LEVEREDE PLUS

Bavarian Nordic blev belønnet for sit regnskab og lukkede med en stigning på 5,4 pct. til 251,90 kr. helt i top.

Bavarian Nordic rundede 1 milliard i omsætning i tredje kvartal, hvilket var mere end en fordobling i forhold til samme periode sidste år, og bundlinjen vendte fra minus til plus.

Onsdag gentages forventningen om en omsætning på 2800-3000 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på minus 200 mio. kr. til 0 mio. kr. Den er grundet salg af abekoppevaccine opjusteret flere gange.

FLSMIDTH FORTSATTE OP

FLSmidth kom samlet set pænt ud af tredje kvartal viste regnskabet tirsdag, hvor Cement-divisionen falder positivt i øjnene, mens lønsomheden i den store Mining-division var under pres trods et stærkt salg.

- Det, som FLSmidth er lykkes med, er omkostningsinitiativer i Cement. Der begynder vi virkelig at se effekterne, siger analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen til MarketWire.

Aktien fortsatte tirsdagens stigning på 5 pct. Onsdag steg aktien 2,1 pct. til 203,60 kr.

Ifølge Børsen onsdag er FLS-topchef Mikko Keto i gang med at lægge sidste hånd på nedskæringsplan, hvor der kommer fyringer i alle dele af koncernen. Og dermed reduceres omkostningerne.

FLSmidth har også fået hævet sit kursmål fra flere analysehuse - senest fra JPMorgan, der løfter det til 295 kr. fra 275 kr., mens anbefalingen "overvægt" gentages.

PANDORA STEG

Pandora fortsatte i positivt terræn og udbyggede tirsdagens stigning på 10,6 pct. efter et stærkt regnskab for tredje kvartal og overraskende gode udsigter for indeværende kvartal. Onsdag steg aktien mere beskedne 2,7 pct. til 473 kr.

- Pandora leverede en stærk organisk vækst i tredje kvartal og i modsætning til flere andre markedsdeltagere er man fortrøstningsfuld for udviklingen i indeværende kvartal, påpeger Martin Munk.

Fem analysehuse har siden regnskabet løftet kursmålet for smykkeselskabet.

MÆRSK I BUND

Uden selskabsspecifikt nyt lukkede Mærsk-aktierne i den tunge ende onsdag. Mærsks B-aktie faldt 3,3 pct. til 15.150 kr.

Efter initiale forventninger om en mere stille og rolig normalisering af markedet for containertransport fra Asien til Europa tyder det nu mere på en "hård landing" skriver analysehuset Alphaliner i et nyhedsbrev.

- Den generelle forventning om, at det glohede containershippingmarked ville blive normaliseret i anden halvdel af i år og i 2023 har vist sig forkert. Lav fragtefterspørgsel har øget presset på spotmarkedet for containershipping på de to store Øst-Vest-ruter, skriver Alphaliner i nyhedsbrevet.

LUNDBECK OVERRASKEDE POSITIVT

Lundbeck har onsdag morgen fremlagt regnskab for tredje kvartal, der viste et bedre end ventet driftsresultat og bundlinje. Det var drevet af en stærk vækst i salget af medicinalselskabets fire strategiske nøgleprodukter.

Forventningerne, som Lundbeck tirsdag opjusterede blev fastholdt.

Lundbecks B-aktie steg 5,6 pct. til 28 kr.

- Regnskabet var til den gode side, men pipelinen er fortsat et problem for selskabet, vurderer Martin Munk.

BIOPORTO I PLUS EFTER TAL

Bioporto har holdt omkostningerne nede i det indeværende regnskabsår og udskudt nogle udgifter til markedsføring. Det gør, at omkostningerne var lavere end ventet, og derfor kom selskabet med en opjustering for året i sit regnskab. Aktien steg 5,3 pct. til 2,39 kr.

NTG BANKET NED EFTER SÆNKET KURSMÅL

Danske Bank ser på Nordic Transport Groups fjerde kvartal med bekymrede øjne, da banken frygter svag volumen grundet vertikal eksponering og lavere konverteringsrater, da spoteksponering kan ramme selskabets resultat hårdt. Banken ser en tocifret omsætningsnedgang i 2023 og sænker aktieanbefalingen til "hold" fra "køb".

Samtidig næsten halverer Danske Bank kursmålet af aktien til 260 kr. fra 510 kr.

NTG-alktien faldt 9,4 pct. til 225,50 kr.

FLERE REGNSKABER I VENTE

Efter børstid kom der regnskab fra Genmab, der havde opjusteret torsdag. Genmab lukkede 0,1 pct. højere i 2981 kr.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯