Onsdagens aktier: Coloplast faldt mere end markedet - GN faldt mest

Udgivet den 17-04-2019  |  kl. 17:09  |  
Arkiv: Foto

Der var ikke mange selskabsnyheder onsdag - på sidste handelsdag før påske. Coloplast fik skidt men ikke katastrofalt nyt fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, tirsdag aften. Det satte sig på kursen onsdag. Generelt var defensive aktier ikke i høj kurs. GN blev bundskraber efter tre kursmålsnedjusteringer

Coloplast blev sendt ned med 1,7 pct. til 685,40 kr. C25-indekset sluttede den korte handelsuge med et fald på 0,7 pct. til 1141,51.

- Faldet og den lidt lave omsætning er et udtryk for, at investorerne ikke ønsker at være for eksponerede op til påskens helligdagslukkede marked i Danmark, påpeger senioraktierådgiver i Sydbank Christian Thatje over for Ritzau Finans.

FDA påbød tirsdag aften Coloplast at fjerne produktet "Restorelle DirectFix Anterior" fra markedet i USA. Det tegner sig for 0,2 pct. af selskabets samlede salg.

Foruden Coloplasts "Restorelle DirectFix Anterior"-produkt har FDA også påbudt den amerikanske konkurrent Boston Scientific at fjerne to af sine transvaginale net fra markedet i USA.

Det skyldes, at de to udbydere ikke har "demonstreret en rimelig grad af sikkerhed og effekt for disse enheder", skriver FDA.

- Det kostede på kursen onsdag, men finansielt set har det trods alt kun beskeden betydning for Coloplast, vurderer Christian Thatje.

GN MÅL NEDJUSTERET

GN tog bundplaceringen onsdag med et fald på 3,4 pct. til 328 kr.

Morgan Stanley har kigget på flere høreapparatselskaber og løfter sin anbefaling af Demant til "ligevægt" fra "undervægt" og kursmålet med 9 kr. til 205 kr. Kollegaen GN får løftet kursmålet med 18 pct. til 300 kr., mens anbefalingen "undervægt" gentages.

GN har også været gennem analytikernes regneark hos Handelsbanken og Jyske Bank. Handelsbanken har løftet sit kursmål til 385 kr. fra 350 kr., mens Jyske Bank nu har et kursmål på 340 kr. mod tidligere 295 kr. Anbefalingerne lyder på henholdsvis "køb" og "hold".

Det gik bedre for Demant onsdag, da aktien endte 1,1 pct. lavere i 194,15 kr.

- Den øgede risikoappetit de seneste par uger har sendt defensive aktier lidt ud på sidelinjen, konstaterer senioraktiehandleren, som forklaring på at en aktie som Novo Nordisk også ligger i bund.

Det er derimod konjunkturfølsomme aktier a la Mærsk og FLS, der er på banen.

Mærsks B-aktie endte med et plus på 2,5 pct. i 8994 kr. i toppen af C25, og FLS var også højt placeret med en stigning på 1,3 pct. til 330,60 kr. Både Mærsk B og FLSmidth er steget 11 pct. den seneste uge.

DSV faldt 0,3 pct. til 576,40 kr.

Selskabets schweiziske opkøb, Panalpina, leverede ellers onsdag morgen regnskabstal, der var bedre end ventet ifølge Bloomberg News. Omsætningen lød på 1,49 mia. schweizerfranc i årets første kvartal mod ventede 1,45 mia. schweizerfranc.

CBRAIN DRATTEDE EFTER TRE EKSTREME DAGE

Uden før C25 falder softwareselskabet Cbrain. Aktien satte sig 10,8 pct. til 36,40 kr. Aktien har dog de seneste tre dage oplevet en veritabel kurseksplosion efter i fredags at have meldt om en stor tyske ordre. Torsdag i sidste uge kostede aktien 23,20 kr. og er således trods onsdagens fald på fire dage steget knap 57 pct.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder