Onsdagens aktier: Luften gik af markedet og Tryg mistede toppen

Udgivet den 17-04-2024  |  kl. 17:07  |  
Arkiv: Foto

Det danske aktiemarked mistede pusten ud på eftermiddagen, og det samme gjorde Tryg, der ellers havde ligget i top efter sit regnskab for første kvartal.

Nedturen kom næsten samtidig med børsåbningen i USA, hvor de indledende plusser hurtigt forduftede.

Det endte med et fald til C25-indekset på 0,4 pct. til 1880,50.

Det var et lettere nervøst marked, hvor investorerne efterhånden har sparket troen på snarlige rentenedsættelser i USA til hjørne - navnlig efter tirsdagens kommentarer fra den øverste chef i den amerikanske centralbank, Jerome Powell.

- Der er stadig fokus på renten, og de fleste er ved at skubbe rentesænkelser længere ud i horisonten, som Powell også indikerede det i går. Det har også skabt lidt turbulens på markedet den sidste uges tid, men det er faldet lidt til ro, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank.

Ifølge ham venter investorerne på flere data, der kan give indikationer på centralbankernes næste træk.

- Vi står dog også på tærsklen til rentesæsonen, så det er nok det, der på den korte bane vil skabe en masse interesse, lyder det videre fra Martin Munk.

Dagens vigtigste regnskab i dansk regi kom fra Tryg, der over en bred kam leverede bedre end ventet. Aktien blev - efter en lidt turbulent start - sendt til tops i C25, men ud på eftermiddagen tabte den terræn og endte i rødt.

TRYG VENDTE RUNDT

Det så længe ud til, at Tryg-aktien ville blive belønnet for et solidt regnskab, men stigningen gik langsomt i sig selv.

Der var ellers enighed blandt flere analytikere om, at aktien fortjent skulle stige efter morgenens regnskab.

- Der har generelt ikke været de store forventninger til første kvartal for forsikringsselskaberne, så også set i det lys burde Tryg få et løft på faktisk at ramme ganske fornuftigt, siger Martin Munk.

Også hos Citi var der rosende ord til Tryg, hvor analytiker Alexander Evans, bed blandt andet bed mærke i opmuntrende meldinger på dagens telekonference.

På bundlinjen kunne Tryg i første kvartal fremvise et fald i overskuddet til 775 mio. kr. fra 885 mio. kr. i kvartalet året før. Forventningerne hos analytikerne lød på 746 mio. kr.

Det forsikringstekniske resultat faldt i første kvartal til 1275 mio. kr. fra 1474 mio. kr. i samme periode sidste år. Analytikerne havde ventet en resultatnedgang til 1208 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet af Tryg op til regnskabet.

Forsikringskoncernens toplinje, som udgøres af præmieindtægterne, steg i første kvartal til 9531 mio. kr. fra 9189 mio. kr. i samme kvartal året før. Her var analytikerkonsensus på 9574 mio. kr.

Aktien endte dagen med et fald på 0,1 pct. til 138,90.

GUBRA MED NY FEDMEKANDIDAT

Blandt sidepapirerne var Gubra blandt dagens store vindere, efter at selskabet løftede sløret for en ny fedmemiddelkandidat. Selskabet meddeler, at det har valgt en udviklingskandidat - Urocortin-2 (UCN2) - som en ny lægemiddelkandidat mod fedme til sundt vægttab.

- Dette er et en-gang-om-ugen peptid og vil være udviklet som et sundt vægttabslægemiddel med en gunstig hjerteprofil. Dette markerer starten af det prækliniske toksikologiske program, skriver selskabet.

Gubra-aktien steg 9 pct. til 304 kr.

KURSMÅLSNYT TIL FLERE

Der var onsdag en lang række analytikerændringer at forholde sig til.

Topdanmarks regnskab for første kvartal landede bedre på end ventet på flere poster, og det har fået finanshuset Jefferies til at hæve kursmålet til 315 kr. fra 300 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Anbefalingen er fortsat "hold".

Også svenske SEB har skruet op for kursmålet - her til 345 kr. fra 330 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

Aktien i forsikringsselskabet steg 2 pct. til 310,80 kr.

Derudover fik Ørsted løftet sit kursmål til 500 kr. fra 450 kr. af Danske Bank, der fortsat anbefaler "køb".

Det skyldes en opdatering af bankens værdiansættelsesforudsætninger samt en mindre opjustering efter at have indregnet værdi af selskabet amerikanske Sunrise projekt, fremgik det af et notat fra banken.

Aktien faldt dog 2 pct. til 375,90 kr.

Danske Bank har også set nærmere på Chemometec, hvor kursmålet sænkes til 400 kr. fra 500 kr. Der bliver dog holdt fast i anbefaling "køb".

Aktien faldt 3,7 pct. til 297,60 kr.

NOVONESIS FIK LØFTET KURSMÅL MARKANT

Novonesis, der er det tidligere Novozymes og Chr. Hansen under ét, har fået løftet kursmålet med over 15 pct. af finanshuset Berenberg til 450 kr. fra 390 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

Novonesis kommer med den første handelsopdatering for det samlede selskab den 3. maj.

Aktien steg 0,6 pct. til 384,90 kr.

MÆRSK FIK ANALYSEHUG

A.P. Møller-Mærsk fik tirsdag aften reduceret kursmålet med godt 13 pct. til 9450 kr. fra førhen 10.900 kr. af SEB Bank.

Anbefalingen af aktien gentages på "hold".

B-aktien steg dog 1,1 pct. til 9570 kr.

Der var også analysenyt til bankerne.

Danske Bank fik sat kursmålet ned til 262 kr. fra 272 kr. af finanshuset Citi - købsanbefalingen gentages.

Også analysehuset Autonomous har set nærmere på bankerne. Danske Bank får løftet kursmålet til 250 kr. fra knap 227 kr., men anbefalingen er uændret "outperform".

Og Nordea får også anbefalingen "outperform" mod tidligere "neutral", og kursmålet løftes til 94,89 kr. fra 90,83 kr.

Danske Bank steg 0,7 pct. til 202,10 kr., og Nordea gik frem med 1,5 pct. til 79,12 kr.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯