Onsdagens aktier: Mærsk slæbte C25 i plus trods tunge defensive lodder

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 17:04  |  
Arkiv: Foto

Mærsk-aktierne flød atter en gang oven på blandt de danske aktier onsdag, hvor udviklingen herhjemme ellers var noget mere afdæmpet end hos de største indeks i Europa.

Det skyldtes primært bidraget fra flere af de traditionelt tunge defensive aktier, der faldt trods ellers højt investorhumør.

Gode PMI-data fra Kina bekræftede allerede tidligt onsdag morgen, at genåbningen af økonomien har skabt en hurtig genrejsning, og det gav godt humør på børserne og satte fokus på særligt cykliske aktier.

Her stikker C25-indekset ud som særligt tungt repræsenteret af mere defensive papirer, og det holdt begejstringen nede.

Eliteindekset endte med en stigning på 0,6 pct. til 1339,47 - mens fremgangen i de største europæiske indeks ved dansk lukketid var på 2,2-3,4 pct.

Med til at trække op i Europa var det også, at Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas, onsdag officielt kundgjorde, at Tyskland ophæver rejseforbuddet for EU-landene samt Storbritannien, Island, Norge, Liechtenstein og Schweiz fra 15. juni, så tyskerne igen kan agere turister.

- Der er gang i noget sektorrotation. Der har vi i Danmark flere defensive aktier, som ikke rigtigt kan følge med, mens mere cykliske aktier og banker kører pænt frem, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

- Det er tro på, at vi er på vej ind i mere normale tilstande, der trækker bevægelserne. Aktiemarkedet kigger et stykke ind i fremtiden, og der er forventningen, at der er bedring på vej, fortsætter han.

MÆRSK TRUKKET AF MERE GODT GENÅBNINGSNYT

Tirsdag sendte en positiv anbefaling Mærsk til tops i C25-regi, og onsdag fortsatte de lyseblå aktier som frontløbere, efter at nøgletal fra Kina bekræftede en massiv forbedring i økonomien efter genåbningen oven på udbruddet af coronavirus.

Samtidig varsler Tysklands meldinger om ophævelse af rejseforbud også god fart på genåbningen i Europa, og det er alt sammen positivt nyt for cykliske papirer.

Mærsks B-aktie steg 7,8 pct. til 7534 kr.

Positivt fokus var der også til blandt andet FLSmidth, der tidligere også er faldet en del på de dårlige coronadage.

Ingeniøraktien steg onsdag 4,3 pct. til 199,50 kr.

Finans- og forsikringsaktierne havde desuden endnu en god dag i Europa generelt set. Herhjemme steg Danske Bank 3,8 pct. til 90,86 kr., og Jyske Bank gik 4,7 pct. frem til 196,90 kr.

Topdanmark steg desuden 5,2 pct. til 295 kr.

GENMAB IGEN TRYKKET AF ANALYSENYT

I den nedre del af C25-indekset var igen onsdag Genmab, som endnu en gang blev holdt tilbage af analysenyt.

Finanshuset Bryan Garnier har således sænket sin anbefaling af aktien til "neutral" fra "køb", og det vejede onsdag tungere, end at britiske Barclays har løftet sit kursmål til 2150 kr. fra 1700 kr.

Hos sidstnævnte er anbefalingen fortsat "overvægt" ifølge data fra Bloomberg News.

Genmab faldt med 1,8 pct. til 1948 kr.

Med til at trække ned var også defensive papirer som Ambu, Chr. Hansen, Coloplast og Novo Nordisk, der ikke nyder nær så godt af den øgede risikovillighed. De fire aktier faldt med 0,8-2,8 pct.

TRYG LØFTET AF NORDEA

Forsikringsselskabet Tryg var også med i feltet af stigende aktier, efter at Nordea løftede sin anbefaling af den aktie til "køb" fra "hold".

- Vi mener, at Trygs solvensposition er stærk, hvilket tillader selskabet at betale et højt, voksende udbytte år efter år - med potentiale for yderligere særlige dividender, skriver Nordea blandt andet i et analysenotat.

Tryg steg med 4,6 pct. til 198,40 kr.

Vindmølleproducenten Vestas steg i øvrigt 1,4 pct. til 703,80 kr. efter at have modtaget en stribe russiske ordrer med en samlet kapacitet på 226 megawatt (MW).

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder