Onsdagens aktier: Sløje amerikanske tal sendte C25 op - Novo i bund

Udgivet den 03-07-2024  |  kl. 17:19  |  
Aktie tabel

En stribe amerikanske nøgletal var onsdag katalysator for et sent comeback til det danske aktiemarked, der ellers havde haltet efter de øvrige europæiske markeder dagen igennem.

Både tal for det amerikanske arbejdsmarked og aktivitetsindekset for servicesektoren, ISM, vidnede om en afmatning af den amerikanske økonomi, og det fik handlerne til at skrue en smule op for troen på rentenedsættelser hos den amerikanske centralbank.

- ISM-rapporten for servicesektoren er endnu et amerikansk nøgletal, der viser tegn på opbremsning. Det øger sandsynligheden for, at renten snart bliver sænket i USA. Vi vurderer, at renten i USA bliver sænket til september. Det har dagens nøgletal i vores optik underbygget, lyder det fra Kim Blindbæk, der er seniorøkonom hos Sydbank.

Det var nok til at opveje for et solidt dyk til den tunge Novo Nordisk-aktie, der faldt for anden dag i træk efter tirsdagens kritik fra den amerikanske præsident, der langede ud efter medicinalkæmperne for priserne på deres vægttabsmidler.

C25-indekset lukkede med et plus på 0,5 pct. i 1967,92.

Helt i top endte Mærsk, der fik løftet sin anbefaling til "køb" hos Bank of America. Det sker, efter at Mærsk mandag meddelte, at selskabet trækker sig fra budkrigen om tyske DB Schenker.

B-aktien i Mærsk steg 3,8 pct. til 13.125 kr.

NOVO AFFEJEDE BIDEN-KRITIK

Novo Nordisk fortsatte sin nedtur onsdag, der blev igangsat af kritik fra USA's præsident, Joe Biden, der i et debatindlæg i USA Today tirsdag kritiserede Novo og resten af branchen for at flå amerikanerne med priserne på vægttabsmidler.

Joe Biden betegner de høje listepriser som grådighed og meldte ved samme lejlighed ud, at man vil gøre alt, hvad man kan, for at sænke priserne.

Der er dog tale om en ensidig udlægning, mener Novo.

- Det er skuffende, at et meget vanskeligt og komplekst problem bliver simplificeret og misbrugt til politiske formål.

- Alle lande har sit eget sundhedssystem, og at sammenligne dem direkte er at ignorere det grundlæggende faktum. Novo Nordisk vil fortsat bringe værdi til patienter, sundhedssystemer og samfundet gennem vores medicin, lyder det fra Novo i en kommentar.

Aktien satte sig yderligere 2,6 pct. til 967,50 kr. efter et fald på 1,1 pct. tirsdag.

Vestas lå det meste af dagen i bunden, men kom tilbage mod slutningen og endte med en stigning på 1,6 pct. til 162,80 kr.

Årsagen til nedturen skyldtes nyheden om, at den kinesiske rival Mingyan Smart Energy er blevet udvalgt som foretrukken leverandør til et projekt i Tyskland på i alt 288 MW.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, overfor MarketWire.

Selv om flere projektudviklere har allerede været ude og afvise, at de vil bruge kinesiske møller, kan det skabe usikkerhed i markedet, lyder det fra Jacob Pedersen.

Der var dog også et lyspunkt for Vestas, der onsdag kunne annoncere en stor ordre i Canada på 347 MW.

KURSMÅL TIL TOPDANMARK OG DANSKE BANK

Blandt dagens få kursmål har Topdanmark fået skåret sit kursmål til 366 kr. fra 400 kr. hos britiske Barclays, der gentager anbefalingen "ligevægt".

Det nye kursmål ligger tæt op ad købsbuddet fra finske Sampo fra midten af juni.

Topdanmark steg 0,4 pct. til 365,60 kr.

Imens fik Demant skåret sit kursmål til 325 kr. fra 340 kr. hos norske ABG Sundal Collier.

Anbefalingen "hold" gentages.

Aktien dykkede 0,7 pct. til 295,80 kr.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder