Onsdagens aviser med Danske Bank, Mærsk og Jyske Bank

Udgivet den 01-04-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

ALT STÅR STILLE I DANSK MODE

Modeindustrien står til at tabe op til 20 mia. kr. i omsætning, og selskaberne frygter at blive kvalt i kæmpe lagre. Det er sæsonvarer, som i løbet af kort tid er usælgelige. (Forside, side 6-7)

HESALIGHT-LEDELSE OG REVISOR SKAL BETALE 200 MIO. KR. I ERSTATNING

Tidligere ledelsesmedlemmer samt revisor i Hesalight er fundet erstatningsansvarlige for tabene i den konkursramte lampevirksomhed. (Side 10)

KIRKBI BREMSER FOR NYE INVESTERINGER

Efter et år med markant vækst i Lego-familiens pengetank tvinger coronakrisen Kirkbi til midlertidigt at droppe opkøb. (Side 12)

VIRKSOMHEDER MÅ KLARE MARTSLØN UDEN STØTTE

Erhvervsstyrelsen kan ikke sige, hvornår alle virksomheder har fået udbetalt lønkompensation. (Side 16)

ØKONOMER: CORONAKRISE FORTSÆTTER EFTER GENÅBNING

Udlandet afgør, hvor lang den danske økonomiske krise bliver, vurderer økonomer, der spår kæmpe fald i eksporten. (Side 18)

OPSVING ER I GANG I KINA - EUROPA ER CA. SEKS UGER BAGEFTER I GENÅBNING

Såkaldte bløde nøgletal for økonomien i Kina tager et kæmpehop i marts, men det er fra et historisk lavt niveau. (Side 19)

BERLINGSKE BUSINESS

LEGO-PENGETANK BREMSER HÅRDT OP FOR INVESTERINGER

100 mia. kr. har Lego-pengetanken Kirkbi samlet sammen. Men nu bliver alle investeringer indstillet, indtil coronakrisen er ovre. (Forside, side 10)

BRYGGERIER RAMT AF CORONAKRISEN: ØLFORBRUGET STYRTDYKKER

Der bliver ikke langet øl over disken på restauranter eller til events i disse uger som følge af tiltagene mod spredning af smitte med coronavirus. Desuden er grænsehandlen stoppet. Derfor er danskernes forbrug af øl faldet med lidt over 40 pct. (Side 2)

DANSKE BANK SER USIKKERHED SOM GIFTIG

Statsminister Mette Frederiksen (S) åbnede mandag døren for en langsom genåbning af Danmark efter påske. Hos Danske Bank ser man frem til at få ryddet en masse usikkerhed af vejen. (Side 4-5)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

GENÅBNING AFHÆNGER AF, HVAD DER SKER I EU OG USA

Erhvervslivets top er lettede over statsministerens melding om en genåbning af Danmark. De udtrykker stor tilfredshed med udsigten, men det afgørende er, hvad der sker i USA og EU. (Forside, side 10)

MOODY'S NEDGRADERER A.P. MØLLER - MÆRSK

Coronakrisen går særlig hårdt ud over containerbranchen, og det får nu ratingbureauet Moody's til at se mere dystert på danske A.P. Møller - Mærsk. (Side 2)

PRESSET DETAILKÆDE SÆTTER FART I WEBSHOP UNDER CORONAKRISE

Efter år med salgsvækst og åbning af butikker i nye lande har coronakrisen ramt Søstrene Grene hårdt. Nu går kæden i offensiven med en ny onlinebutik. (Side 6-7)

KIRKBI-DIREKTØR ER KLAR MED PENGEKASSEN TIL LEGO OG MERLIN

Legofamiliens pengetank, Kirkbi, har pengene, hvis Merlin eller Lego skulle få brug for det efter coronakrisens hærgen. Det er det vigtigste fokus efter et 2019 med solid vækst i formuen. (Side 12)

JYSKE BANK STOPPER AKTIETILBAGEKØB

Jyske Bank har sat en stopper for sit aktietilbagekøbsprogram, som der resterer 400 mio. kr. af. Beslutningen om at stoppe programmet bunder i coronavirusset og dets effekter på makroøkonomien. (Side 13)

SYDBANK OPGIVER AT BETALE UDBYTTE

En af landets største banker, Sydbank, følger henstilling fra Finans Danmark og Finanstilsynet og opgiver at betale udbytte. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder