Onsdagens aviser med Jyske Bank, Novozymes og Danske Bank

Udgivet den 14-03-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

NYE LØNTAL PRESSER OFFENTLIGE FORHANDLERE

Lønningerne i det private erhvervsliv stiger mindre end forventet, viser friske tal. Det kan blive en bombe i de aktuelle overenskomstforhandlinger for de offentlige forhandlere, da de nye løntal giver arbejdsgivere bedre kort på hånden. Offentligt krav overstiger lønstigning i det private. (Forside, side 17-18)

JYSKE BANK I FJENDTLIGT ANGREB PÅ NORDJYSKE BANK

Efter tre år som storaktionær i Nordjyske Bank byder Jyske Bank 3,1 mia. kr. for konkurrenten. Nordjyske Banks formand, Mads Hvolby, betegner tilbuddet som "uinviteret", da der er tale om et bud uden forudgående aftale, drøftelse eller dialog med Nordjyske Bank. (Side 6-7)

ECCO HIVER REKORDOVERSKUD HJEM EFTER VÆKST I ASIEN

Europa og USA går tilbage, men Ecco med topchef Steen Borgholm i spidsen lukrerer på en enorm fanskare i blandt andet Kina, der formår at opveje tabet. 2017-regnskabet slår alle rekorder med en stigning i omsætningen på 2 pct. til 9,5 mia. kr., mens overskuddet nåede 1,4 mia. kr. før skat. (Side 8)

NOVOZYMES ÅBNER MULIGHED FOR KÆMPE LØNHOP TIL LEDELSEN

Novozymes kan fremadrettet give højere løn og bonus til chefer. Generalforsamlingen i enzymkoncernen gav grønt lys til nye retningslinjer for aflønning af direktionen, hvor fastløn og den samlede aflønningspakke skal ses i et europæisk og ikke kun et dansk perspektiv. (Side 9)

GRUNDFOS ER MERE USIKKER TRODS REKORDSALG

Grundfos-salget når rekordniveau, og topchef Mads Nipper har aldrig set så positivt på markedet. Men omvendt har han samtidig aldrig været mere usikker. (Side 10)

MÆRSK-SATS SKAL VISE AT SERVICE KAN KONKURRERE MED PRIS

Med Hamburg Süd satser Mærsk stort på transport af fødevarer. Divisionen for kølecontainere skal være en spydspids i forsøget på at sælge dyrere services til kunderne og vise, at service kan konkurrere med pris. (Side 13)

IT-KONCERN LEVER GODT AF EU'S SKRAPPE DATAKRAV

I 2017 blev antallet af medarbejdere mere end fordoblet i it-selskabet Omada. Og der ansættes stadig på livet løs, da alle virksomheder snart skal leve op til nye EU-regler. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

NY TOPCHEF LEVERER DET BEDSTE RESULTAT I ECCOS HISTORIE

Den sønderjyske skogigant Ecco havde tabt pusten efter knap et årti med stadig fremgang, men nu har Ecco fået vendt den negative udvikling. Særligt aktiviteterne i Asien har bidraget til virksomhedens bedste resultat nogensinde. (Forside, side 8)

FORMAND I DANSKE BANK VIL HAVE VENDT ALLE STEN

Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, vil ikke fortælle, om han selv blev advaret om mulig hvidvask eller om kunder med tråde til Putin-familien. Til gengæld lover han, at banken vil vende hver en sten og tage de nødvendige konsekvenser af hvidvasksagen. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PRESSET ARLA-CHEF LÆGGER AN TIL SKRAP SPAREPLAN

Mejerikoncernen Arlas resultater og konkurrenceevne er ramt af faldende valutakurser. Nu lancerer koncernchef Peder Tuborgh en sparerunde, som skal rette op på økonomien. (Forside, side 4)

ECCO VINDER STORT I ASIEN -OG JAGTER VÆKST I INDIEN

Skokoncernen Ecco melder om pres på detailhandlen og skosalget i en række markeder, selv om den kommer ud af 2017 med et lille løft i det samlede salg. (Side 6-7)

GRUNDFOS-BOSS VIL KØBE OP MEN VIL UNDGÅ KAPLØB

Grundfors' topchef, Mads Nipper, er klar over, at pumpekoncernen skal på opkøbsjagt for at følge med den teknologiske udvikling. Alligevel er Grundfos forsigtig på opkøbsfronten. (Side 7)

KONGE-FEJDE I AALBORG BLEV TIL ET UØNSKET MILLIARDBUD FRA SILKEBORG

Jyske Bank bød tirsdag 170 kr. per aktie i Nordjyske Bank, som Silkeborg-banken i forvejen ejer 38,47 pct. af. Tilbuddet, som udløste et pænt kurshop i Nordjyske-aktien, trækker tråde til New York, tværs over Limfjorden og til en bitter konkurrent ved havnen i hovedstaden. (Side 12)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
18:11:01

 
0,02%
 
16:50:02

 
0,00%
 
18:11:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder