Onsdagens aviser med Novozymes, Danske Bank og Mærsk

Udgivet den 16-10-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

NOVOZYMES UDSKIFTER KONCERNCHEF

Peder Holk er færdig som koncernchef i Novozymes. Han bliver skiftet ud med en direktør uden for koncernens egne rækker. Ifølge bestyrelsesformand Jørgen Buhl Rasmussen skyldes det et behov for nye indspark, nye idéer og en anden ledelsesstil. (Forside, side 6-7)

BARIMPERIUM UDVIDER MED 18 BARER OG SÆTTER KURS MOD MILLIARD

Rekom har foretaget det hidtil største opkøb og runder nu 118 barer og natklubber i Skandinavien. Selskabet spejder mod syd for at ekspandere yderligere. (Side 8)

SUNWEB KAN VÆRE TÆT PÅ KØB AF SPIES

Kapitalfonden Triton, der blandt andet ejer rejsekoncernen Sunweb, er angiveligt langt fremme i forhandlingerne om at overtage Thomas Cooks skandinaviske aktiviteter, som indeholder Spies, Tjaereborg, Globetrotter og Ving. (Side 10)

IMF: TYSKLAND SKAL INVESTERE OG TRUMP STOPPE HANDELSKRIG

Uden et stop for handelskrig kan verden ramme en så dyb nedtur, at IMF taler om en global finanspolitisk lempelse. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

TYSK STORBANK INDBERETTEDE EN MIO. DANSKE BANK-TRANSAKTIONER

Fire år efter at Deutsche Bank opsagde et samarbejde med Danske Bank Estland, efterforskes den tyske storbank for sin forbindelse til mistænkelige pengestrømme og hvidvask. Tyskerne indberettede i februar i år rekordstore 1,1 mio. transaktioner til myndighederne. (Forside, side 4-5)

TOPCHEFSKIFTET KOM FOR SENT I NOVOZYMES

Væksten i Novozymes er forsvundet, tilliden er væk, og strategien er langt fra overbevisende. Og nu er topchef Peder Holk Nielsen fyret. Skylden må placeres hos Holk Nielsen selv og formanden, Jørgen Buhl Rasmussen. (Side 2-3)

MÆRSK-CHEF SKAL SKABE ET STÆRKERE EUROPA

Mærsk-topchef Søren Skou sætter sig i dag sammen med den franske præsident, den tyske kansler og EU's kommende kommissionsformand i en eksklusiv kreds. Målet er 900 mia. kr. til europæisk innovation og udstikning af den fremtidige retning for Europas industri. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

VERDENSØKONOMIEN PÅ VEJ MOD RINGESTE ÅR SIDEN FINANSKRISEN

Den globale økonomi er trods hjælp fra centralbankerne sårbar over for selv små stød fra eksempelvis et kaotisk brexit. (Forside, side 6-7)

NOVOZYMES-FORMAND KRÆVER NY VÆKST

En ny topchef skal sætte skub i væksten, der de seneste år har været skuffende, mener Novozymes' bestyrelsesformand. (Side 4)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer