Onsdagens internationale avisuddrag med Sony, Toyota og Swedbank

Udgivet den 05-01-2022  |  kl. 08:07  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

KINESISKE BANKER SKÆRER NED PÅ UDLÅN I TAKT MED STIGENDE BEKYMRINGERNE OM ØKONOMIEN

De kinesiske banker er forpligtede til at udlåne langt flere penge, men lige nu opkøber bankerne finansielle instrumenter med lav risiko, i stedet for udlån. Analytikere mener, at udviklingen kan ses i lyset af bankernes forsigtighed omkring en langsommere vækst i Kina (CHINESE BANKS CUT BACK TRADITIONAL LENDING AS CONCERN OVER ECONOMY MOUNTS)

SONY LANCERER ELBILSELSKAB FOR AT UDFORSKE MARKEDET

Sony undersøger mulighederne for at træde ind på elbilsmarkedet og derfor har selskabet netop oprettet et elbilfirma. Sony har også tidligere offentliggjort en prototype på en elbil med henblik på at promovere sensorer og batterier, men sidenhen er prototypen blevet testet i Europa. (SONY LAUNCHES ELECTRIC VEHICLE COMPANY TO EXPLORE ENTERING MARKET)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

TOYOTA OVERHALER GM OG BLIVER DEN BEDSTSÆLGENDE BILPRODUCENT I USA

Tesla og Hyundai opnåede større markedsandele, som følge af positiv effekt fra mangel på mikrochips. Den helt store vinder er dog Toyota, som havde færre problemer med forsyning af mikrochips og dermed kunne stryge til tops, som den bedstsælgende bilproducent i USA over General Motors, som de slog med 114.000 solgte biler. (TOYOTA OVERTAKES GM AS BESTSELLING AUTO MAKER IN U.S.)

COVID-19 TILFÆLDE I USA RAMMER EN MILLION EFTER NYTÅR

Mandag kunne USA notere 1,08 mio. nye smittede. Et stort efterslæb fra juleferien og nytåret betyder at USA's smittetal er meget høje. Det ses som et tegn på, at Omikron varianten spreder sig ekstremt hurtigt og eksperter frygter, at tallene reelt kan være endnu højere. (U.S. COVID-19 INFECTIONS TOP ONE MILLION AFTER HOLIDAY BACKLOG)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

ET VOKSENDE NET AF UNDERSØISKE KABLER SØRGER FOR GRØN ENERGI TIL STORBRITANNIEN

Storbritannien er stadig i stor grad afhængig af Europa, da et net af undersøiske kabler forsyner briterne med strøm. Den seneste tilføjelse til dette kabelnetværk er et ca. 700 km. langt kabel fra Norge til Storbritannien, som kan forsyne omkring 1,5 mio. hjem med strøm fra norsk vandkraft. (A WIDENING WEB OF UNDERSEA CABLES CONNECTS BRITAIN TO GREEN ENERGY)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

TIDLIGERE SWEDBANK DIREKTØR ANKLAGET I HVIDVASKSKANDALE

Den tidligere direktør i Swedbank Birgitte Bonnesen er anklaget for svindel og markedsmanipulation i forbindelse med en række transaktioner i Baltikum. Yderligere går anklagerne på, at den tidligere direktør skulle have afsløret insiderinformation. (SWEDBANK EX-CHIEF CHARGED OVER MONEY LAUNDERING SCANDAL)

THE TIMES (WWW.THETIMES.CO.UK)

REKORDSTORT ANTAL OPSIGELSER I USA

Et rekordhøjt antal opsigelser i USA peger mod et arbejdsmarked med massivt pres fra højere lønninger. Dette ses, efter at omkring 4,5 mio. arbejdere opsagde jobs i november. Det er især inden for serviceerhverv, men også sundhedssektoren, transport-, lager- og produktions ansatte har har et stort frafald af ansatte. (US WORKERS QUIT IN RECORD NUMBER)

GO-AHEAD STYRKER SIT GRØNNE OMDØMME MED NY BRINTBUS AFTALE

Go-Ahead Group har netop underskrevet en brintbus aftale i Storbritannien, det er den hidtil største grønne aftale inden for persontransport. Selskabet vil levere 20 brintbusser til sommer og forhandler om en levering på yderligere 34 busser. (GO-AHEAD BOOSTS ITS GREEN CREDENTIALS WITH HYDROGREN BUSES DEAL)

.\\˙ MarketWire

Jacob Asp Nissen

Tags:  Newspaper - Internat❯