Onsdagens obligationer: Rentefald inden nyt fra Federal Reserve

Udgivet den 20-03-2019  |  kl. 17:01  |  

Obligationsrenterne krøb lavere onsdag forud for aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Både i USA og herhjemme faldt den toneangivende tiårige rente med 3 basispoint i forventning om, at bankens spidser skruer lidt ned for deres prognose for, hvor den toneangivende rente ligger ved årets udgang. Den tiårige danske rente endte i 0,16 pct.

Mens økonomerne ifølge Bloomberg News var skråsikre på, at banken fastholder renten, så var der lidt usikkerhed om bankchefernes signaler omkring kommende rentestigninger og tidsplanen for, hvornår banken agter at stoppe med at nedbringe sin kæmpe beholdning af obligationer.

I december indikerede centralbankens beslutningstagere yderligere to renteforhøjelser i år, men signalerne fra bankens top er siden blødt noget op.

- Den gyldne middelvej er en indikation af én til halvanden renteforhøjelser, hvis man kan sige det. Det ville markedet ikke blive overrasket over. Det ville klæde banken, for den må ikke holde ved noget, som ikke hænger sammen, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

På den hjemlige front erkendte Danmarks Nationalbank onsdag, at det globale vækstklima er forværret, og banken sænkede sin vækstprognose for danske økonomi til 1,7 pct. fra tidligere 1,8 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17:00:01

 
7,92%
 
17:30:01

 
3,99%
 
17:00:01

 
2,49%
 
17:30:01

 
1,90%
 
17:40:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder