Onsdagens obligationer: Rentestigning efter øgede stimulusforhåbninger

Udgivet den 30-09-2020  |  kl. 17:15  |  

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede onsdag med en stigning på 2 basispoint til minus 0,41 pct.

De store aktiemarkeder i Europa vendte i løbet af onsdagen minusser til plusser, efter at opløftende stimulusmeldinger fra USA mere end opvejede for en kaotisk første tv-duel mellem mellem Joe Biden og præsident Donald Trump.

Det gav mindre tilflugt til obligationerne og gav et løft til renterne.

USA's finansminister, Steven Mnuchin, fortalte onsdag eftermiddag CNBC, at han venter at nå en aftale om en hjælpepakke med den demokratiske formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi.

Opmærksomheden blev onsdag eftermiddag også rettet mod USA og ADP-jobrapporten, der viste en større end ventet jobskabelse i september.

Jobskabelsen blev på 749.000 i september mod ventet 649.000 blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Det skete efter en stigning på 481.000 måneden inden.

Torsdagen bød også på en bedre end ventet tredje udgave af opgørelserne for bruttonationalproduktet og privatforbruget i USA i andet kvartal. Den amerikanske økonomi skrumpede ganske vist med 31,4 pct. i andet kvartal, men det var knap så slemt som frygtet af økonomerne, der regnede med et fald på 31,7 pct.

Det private forbrug viste et fald på 33,2 pct. i kvartalet. Til sammenligning var der blandt økonomerne ventet en negativ forbrugsvækst på 34,1 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder