Opsparing og aftaleindlån

Udgivet den 18-11-2014  |  kl. 13:06  |  
Arkiv: Foto

Aftaleindlån kan p.t. indbringe pæne renter til private og virksomheder, der har et pænt beløb til rådighed. Som kunde er det imidlertid vigtigt at overveje, om man på sigt kan komme til at stå i en situation, hvor det vil være fordelagtigt at kunne hæve af sin opsparing - uden at betale med hele eller dele af rentegevinsten.

Med et Aftaleindlån binder man sine penge i en bestemt periode f.eks. to år, og hvis der i den tid opstår en situation, hvor man kunne have gavn af sin opsparing, er det altså ikke muligt med et aftaleindlån.

De fleste kender kun alt for godt til den uventet store tandlægeregning, bilen der pludselig er kommet i reparationsalderen, eller skattesmækket. Med et aftaleindlån hjælper en opsparing ikke i den slags situationer. Pengene er bundet.

For de, der har solgt ud af deres aktier, kan der være en idé i, at finde en indlånstype med en god midlertidig rente.. Med et aftaleindlån har man mulighed for at placerer sine penge til en god rente, for så at kunne købe igen, når kursen igen er gunstig.

”Der ligger p.t. mange penge på konti med lave renter. Det er penge som venter på at blive investeret igen når aktiemarkedet er mere stabilt. Mange mennesker kender ikke til mulighederne og fordelene ved aftaleindlån. Det er ikke nødvendigt at have store millionbeløb til rådighed for at kunne profiterer på bankernes behov for kapital,” siger Kenneth Bach-Nielsen, direktør i Draupnir Investment Advisors.

Har du alligevel brug for pengene er det muligt at hæve dem før tid. Inden din aftale udløber, kan du til enhver tid hæve på kontoen mod betaling af et gebyr, også kaldet ”Dekort”. Gebyret er forskelligt fra bank til bank, men ligger som regel på ca. 0,25 % af det hævede beløb pr. hele tilbageværende kalenderkvartal og med et minimums gebyr på typisk 150 kr.

Er mine penge så sikre? Ja, op til et vist beløb. Indskydergaranti-fonden dækker i tilfælde af at banken går konkurs. Indskydergaranti-fondens dækning udgør pr. 1. oktober 2010 100.000 euro (ca. 745.000 kr.) pr. kunde pr. institut. Ved opgørelsen medtages ikke-tilskrevne renter til og med datoen for pengeinstituttets konkurs. Dækningen gælder for alle former for almindelige indlån, f.eks. lønkonto, budgetkonto, opsparingskonto med og uden opsigelse og aftaleindskud (indskud for en bestemt periode).

Selv en tilsyneladende lille rentemarginal kan gøre en stor forskel og forøge forrentningen betragteligt.

Hermed et eksempel på et aftale indlån på 400.000 kr. i 1 år.

                                                           Rente:           Fortjeneste:

Nuværende rente i egen bank:           1,50 %           6.000 kr.

Tilbudt rente i anden bank:                2,25 %           9.000 kr.

Fortjeneste:                                       50,0 %          3.000 kr.

 

Kilde: draupniram.com

Udgivet af: Draupnir

Tags:  Pension❯ 

Relaterede nyheder

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
10:57:01

 
6,38%
 
10:57:01

 
5,68%
 
10:57:01

 
2,66%
 
10:57:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder