Optur til medicoselskaber kan skyldes kinesiske covid-19-lempelser

Udgivet den 02-12-2022  |  kl. 11:40  |  
Coloplast_produktion

De danske medicoselskaber har fredag formiddag indtaget de øvre lag af eliteindekset C25. De pæne plusser kommer, samtidig med at der fra Kina er meddelt en lempelse af regeringens strenge tiltag ved smitteudbrud af covid-19.

I toppen regerer Ambu sammen med Coloplast, der handles eksklusive udbytte, og GN med plusser på 2,5-5,0 pct.

Selskaberne har alle produktion i Kina. Dertil er Coloplast til stede på det kinesiske marked inden for hud- og sårpleje samt stomi.

- Nedlukningerne er noget af det, der har trukket væksten ned det seneste regnskabsår. En lempelse af covid-19-restriktionerne vil formentlig øge hospitalsaktiviteten til gavn for Coloplast, forklarer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Netop fremgangen til Coloplast overrasker fredag, da selskabet handles eksklusive et udbytte på 15 kr. per aktie. Når udbytte fragår, falder aktien eksklusive udbytte sædvanligvis.

Ved 11.30-tiden ligger aktien ikke desto mindre i plus 2,9 pct. eksklusive udbytte og 4,4 pct. inklusive.

Også en artikel fra Børsen kan fredag være med til at bidrage til medicoaktien, fortæller Søren Løntoft Hansen. I en artikel, der blev publiceret torsdag omkring en halv time før børslukning, fremgik det, at Coloplasts bestyrelsesformand, Lars Rasmussen, har en ambition om op mod 10 pct. vækst, og at det skal ske gennem opkøb, når først gælden forbundet med opkøbet af Atos Medical er nedbragt.

Historien er fredag bragt i Børsens avis.

Nyheden om lempelserne i Kina kommer efter en uges demonstration blandt de kinesiske borgere over regeringens strenge nedlukninger ved smitteudbrud med covid-19.

Den kinesiske regering har ifølge Reuters sænket sine testkrav og karantæneregler ved fund af covid-19. Det markerer et skift i regeringens tilgang til covid-19, der hidtil har været mødt af komplet nultolerance.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯