Orphazyme/Nordnet: Ulogisk kursstigning på mere end 300 pct.

Udgivet den 11-06-2021  |  kl. 07:34  |  

Det danske biotekselskab Orphazymes amerikanske notering steg torsdag voldsomt og endte handelsdagen med en stigning på 301,5 pct i 21 dollar. Undervejs blev handlen suspenderet 20 gange, og aktien var på et tidspunkt helt oppe med i 77,77 dollar - en stigning på knap 1400 pct.

Det skete tilsyneladende uden selskabsspecifikke nyheder, og det får Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, til at kalde torsdagens gevaldige stigning for "mærkelig og bemærkelsesværdig".

- Der var en usædvanlig voldsom handelsvolumen: 7,2 mio., skriver Per Hansen. Ifølge investeringsøkonomen ligger den gennemsnitlige volumen på 62.000.

- Aktien blev handlet i intervallet 5-77. 5 svarer nogenlunde til prisen på den danske hovednotering. Kurs 77 er helt væk, fortsætter Per Hansen.

Orphazymes nærmer sig dog en vigtig skæringsdato, hvor de amerikanske sundhedsmyndigheder efter reglerne skal afslutte sin gennemgang af en accepteret ansøgning om markedsføringsgodkendelse af et nyt lægemiddel.

Det kan give vigtigt nyt til biotekselskabets middel Arimoclomol til behandling af sygdommen Niemann-Pick type C, men ifølge Per Hansen er det ikke nok til at forklare udviklingen.

- Der sker ting og sager på aktiemarkedet og ikke alt har en logisk forklaring. Udviklingen i Orphazymes er en af dem. Det bliver interessant at se, hvor Orphazymes aktien kursstarter, når handlen starter i Danmark, skriver han.

Orphazymes danske notering lukkede torsdag i 34 kr. efter en stigning på 8,8 pct.

Aktien er dog siden nytår dykket knap 50 pct., da Orphazyme af to omgange har meddelt, at foreløbige data med Arimoclomol ikke har opnået de ønskede målsætninger.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder