Pandora/Carnegie: Løfter til "hold"

Udgivet den 20-08-2018  |  kl. 09:38  |  

Pandora løftes til "hold" fra "sælg" af Carnegie, der blandt andet udpeger selskabet som et muligt opkøbsmål.

Det fremgår af et notat. Kursmålet er uændret 400 kr.

Carnegies løft af Pandora kommer efter en periode, hvor aktien har været under stort salgspres, blandt andet som følge af en overraskende nedjustering af forventningerne for knap uger siden, hvor Pandora-aktien faldt over 24 pct. på en enkelt børsdag og nåede det laveste niveau i fire år.

- Nogle vil argumentere for, at værdisætningen af aktien sker til multipler, der er for lave til at være virkelige. Nuvel, men de er virkelige, og kan forblive lave i et stykke tid, skriver Carnegie.

Børshuset peger på, at designerkæden Michael Kors og smykkekæden Signet i perioder på henholdsvis 28 måneder og 14 måneder har handlet til kurser, der giver en værdi af selskaberne inklusive gæld på mindre end otte gange næste års driftsresultat.

- Pandora har bare gjort det i tre måneder, påpeger Carnegie.

Det seneste regnskab fra Pandora viste større marginpres end frygtet af børshuset, der sætter spørgsmålstegn ved smykkekoncernens langsigtede mål om en driftsmargin på 35 pct., og mener, at Pandora bør gå væk fra sin strategi om at rykke frem i værdikæden.

Til gengæld mener Carnegie, at en driftsmargin på 32 pct. vil vise sig bæredygtig. Gør den ikke det, virker aktien overvurderet.

Kombinationen af produktionen i Thailand og 7800 salgssteder på verdensplan er et værdifuldt aktiv, som Pandora kan udnytte til at hente synergier ved at investere i andre smykkemærker.

- Pandora vil muligvis ikke selv ændre sin strategi, men vi mener, at selskabet kan blive et opkøbsmål. Mens vi ser væsentlig volatilitet, opjusterer vi til "hold" fra "sælg" med et uændret kursmål på 400 kr.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  Research❯  Shares❯  Upgrade❯ 

Relaterede nyheder