Pandora/CEO: En del af omsætningen er i fare grundet coronavirus

Udgivet den 04-02-2020  |  kl. 12:04  |  
Aktie tabel

Pandora har lukket en tredjedel af sine butikker ned i Kina i forbindelse med coronavirus. Og det er endnu for tidligt at sige, hvilken betydning, virusset får for salget af smykker.

Det siger topchef i Pandora, Alexander Lacik, på en telekonference tirsdag middag i forbindelse med, at selskabet er kommet med regnskab for 2019.

- Det er for tidligt at sige, hvordan påvirkningen fra coronavirus udvikler sig. Finansielt set er det værste scenarie en påvirkning af 10-12 pct. set på omsætningen. De 10 pct. af omsætningen får vi i dag fra Kina, Hongkong og Macao, mens de resterende 2 pct. er fra kinesiske turister i resten af verden, siger Alexander Lacik.

- Men har jeg 10-12 pct. i farezonen - så har jeg stadig 90 pct. af omsætningen, der klarer sig bedre nu end for et år siden, påpeger han.

Alexander Lacik understreger, at der holdes øje med udviklingen af coronavirus fra dag til dag.

Ud over at have lukket for fysiske butikker, så har smykkeselskabet lavet flere tiltag i takt med, at spredningen af coronavirus er sket:

- Det er vigtigt at sige, at vi har en ingen rejsen ind og ud af Kina lige nu, fortæller topchefen og fortsætter:

- Vi tjekker de ansattes temperatur. Vi beder folk om ikke at komme på arbejde, hvis de har feber eller nyser. Vi har masker. Vi gør hvad vi kan og følger retningslinjerne, der er sat op i de forskellige lande, siger Alexander Lacik.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder