Pharma Equity Group's datterselskab (Reponex Pharmaceuticals A/S) har opnået patentbeskyttelse i Japan på behandling af colorectal cancer med RNX-051.

Udgivet den 23-10-2024  |  kl. 08:28  |  

Pharma Equity Group's datterselskab (Reponex Pharmaceuticals A/S) har opnået patentbeskyttelse i Japan på behandling af colorectal cancer med RNX-051.

23. oktober 2024

Selskabsmeddelelse nr. 29

Reponex Pharmaceuticals A/S (Reponex) meddelte i dag, at Japan Patent Office har udstedt patent vedrørende patentansøgningen nr. 7562413. Patentet omhandler Reponex' innovative behandlingsmetode til eliminering af biofilm, som forhindrer kroppens immunforsvar i at bekæmpe kræftsvulster i tyk- og endetarmen.

Internationalt kan konstateres en stigende videnskabelig anerkendelse af netop sammenhængen mellem tilstedeværelse af biofilm og udvikling af colorektal cancer. Biofilmen har en stor negativ påvirkning på immunforsvarets evne til at opdage og bekæmpe kræftcellerne.

Globalt set er colorektal cancer den tredje mest forekomne kræftform med ca. 2 mio. nye tilfælde årligt. Ifølge World Health Organistation (WHO) og The international Agency for research on cancer (IARC) blev det globale marked for colorektal cancer vurderet til USD 9,4 milliarder i 2020. Derfor er behovet for nye innovative behandlingsmetoder, der kan indgå i en effektiv kræftbehandling, mere presserende end nogensinde.

Meddelelsen om udstedelse af patent dækkende det japanske marked er en væsentlig milepæl for Reponex, der nu har opnået patentbeskyttelse på behandlingsmetoden med RNX-051 i både Europa og Japan - to af selskabets absolut fokus markeder. Patentbeskyttelsen ses som en central værdi driver og en afgørende parameter i de fremtidige forhandlinger om konditionerne for en licensaftale. Patentet har gyldighed indtil 2039.

Colorektal cancer er et betydeligt folkesundhedsproblem i Japan, hvor både forekomst og udbredelse er steget i de seneste årtier. Colorektal cancer er den mest almindelige kræftform i Japan, der skyldes en aldrende befolkning, livsstilsændringer, herunder ændrede kostvaner (øget forbrug af rødt kød og forarbejdede fødevarer) samt begrænset fysisk aktivitet.

"Vi er meget glade for, at Japan Patent Office har udstedt patent på vores innovative behandlingsmetode dækkende det japanske marked, der således vil indgå som en væsentlig positiv parameter i vores investeringsrationale af den fortsatte kliniske udvikling, og vores dialog med fremtidige licenspartnere", siger Thomas Kaas Selsø, CEO i Pharma Equity Group A/S.

For yderligere oplysninger kontakt venligst
Thomas Kaas Selsø, CEO, Pharma Equity Group A/S, phone: +45 4022 2114

Christian Vinding Thomsen, Bestyrelsesformand, Pharma Equity Group A/S, phone: +45 2622 7222

Om Pharma Equity Group A/S

Pharma Equity Group er et børsnoteret selskab på Nasdaq Copenhagens hovedliste. Selskabets hovedfokus er på at fremme de forskellige lægemiddelkandidater i sit datterselskab, Reponex Pharmaceuticals A/S. Med et urokkeligt fokus på Health Care er Pharma Equity Groups primære mål at tilføre betydelig værdi til Reponex Pharmaceuticals' forskellige lægemiddelkandidater.

Selskabet er forpligtet til at yde omfattende support, ressourcer og ekspertise til at drive udviklingen og succesen af disse lægemiddelkandidater. Som strategisk partner arbejder Pharma Equity Group tæt sammen med Reponex Pharmaceuticals og prioriterer fremme af innovative medicinske løsninger og banebrydende behandlinger. Først når det fulde potentiale i Reponex Pharmaceuticals er blevet udfoldet, er intentionen om at udforske muligheder for at investere i andre virksomheder. Denne tilgang sikrer et stærkt engagement i de aktuelle medicinske projekter og deres udvikling, samtidig med at den - på længere sigt - forbliver åben for nye strategiske investeringer med henblik på fortsat vækst.

Vedhæftet fil

2024-10-23 Announcement no 29 - Grant of Japan Patent_DK

\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

12:54 Vestas' store amerikanske rival leverer nyt milliardunderskud
11:57 Obligationer/middag: ECB-taler og forbrugertillidstal tager fokus på flad rentedag
11:43 Aktier/middag: Små udsving i regnskabspræget marked
11:31 DSV OVERBLIK Q3: Stærk udvikling i luft- og søfragt bag indtjening lidt over forventning
11:28 Spar Nord opjusterer forventningerne til overskuddet i 2024
11:08 Qualcomm-aktie dykker efter britisk partner dropper aftale
11:01 Thule topper i Europa efter analytikerros for flot regnskab
10:41 DSV's topchef ser ikke amerikansk præsidentvalg ændre på forretningsmodellen
10:12 Lundbeck opdaterer langsigtet prognose før kapitalmarkedsdag og annoncerer nedskrivning
09:47 Ringkjøbing Landbobank sendes op efter oppræcisering efter stærkt kvartal
09:33 Ringkjøbing LB's topchef: Private banking-kunder opvejer tilbageholdende privatkunder
09:28 Aktier/åbning: Højere åbning - NNIT straffet for nedjustering
09:21 Torm får sænket kursmål og anbefaling hos Pareto
09:09 Obligationer/åbning: Uændret åbning frem mod tillidstal og ECB-taler
09:01 Carlsberg-rivalen Heineken kommer med skuffende tal for væksten i ølvolumenerne
08:44 Aktier/tendens: Udsigt til let negativ åbning
08:40 Embla Medical får hævet kursmålet til 41 kr. fra 36,40 kr. hos Nordea
08:05 DSV's luft- og sødivision leverede lidt bedre end ventet indtjening
07:48 Råvarer: Olieprisen falder på grund af større amerikanske råolielagre
07:19 Svenske banker gør forventninger til skamme i tredje kvartal