Projektsalget tog hård opbremsning i sommermånederne

Udgivet den 18-09-2021  |  kl. 06:00  |  

Foto: Boligsiden

Der er solgt meget få projektlejligheder de seneste to måneder. Det viser nye handelstal fra Boligsiden, der afslører, at juni- og august-salget af projekter faktisk ikke har været så lavt siden månederne omkring corona-nedlukningen sidste år.

Det betyder ikke, at projektsalget er gået helt i stå, men snarere, at det følger den samme tendens som for brugte lejligheder: Salget er gået ned i tempo.

"Der er en sammenhæng mellem temposkiftet på ejerlejlighedsmarkedet og nedgangen i salget af projektlejligheder, fordi de potentielle købere ofte er de samme. Derudover har den store aktivitet på projektsalgsmarkedet i første halvår ført til et stort fald i udbuddet, der gør, at der nu er historisk få nybyggede lejligheder at vælge imellem," siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom hos Boligsiden.

I august var der cirka 650 udbudte projektlejligheder. I forhold til samme tidspunkt sidste år er det næsten en halvering.

Fortsat højt salg for året

På trods af de seneste måneders lave salg er der samlet solgt 1.452 projektlejligheder fra januar til august, og det er væsentligt flere end i samme periode sidste år, hvor corona var hård ved projektsalget, og hvor der blot blev solgt 991 nybyggede lejligheder.

Sammenligner vi i stedet salget i år med for to år siden, så afslører tallene, at salget allerede i årets første otte måneder er højere end i hele 2019, hvor der blev solgt 1.446.

"Salget af projektlejligheder var særligt højt i februar, marts og april, hvor der også var rigtig godt gang i boligsalget generelt. Det styrker fortællingen om, at udviklingen på projektmarkedet i høj grad følger de generelle tendenser, som vi i øvrigt kan se på boligmarkedet," understreger Kasper Fredløv Sonberg.

Udvikling i salget af projektlejligheder i 2021:

Måned Antal salg
Januar 181
Februar 278
Marts 258
April 201
Maj 186
Juni 158
Juli 79
August 111

(I tabellen indgår projektsalget af ejerlejligheder. Kilde: Boligsiden)

The post Projektsalget tog hård opbremsning i sommermånederne first appeared on Boligsiden - Bolignyheder.

Udgivet af: Boligsiden

Tags:  Bolig❯