Råvarer: Behersket handel inden vigtig amerikansk rapport

Udgivet den 04-09-2015  |  kl. 06:44  |  

De internationale råvaremarkeder ligger stille fredag morgen. Investorerne ønsker ikke at tage nye positioner, inden den vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport fremlægges senere fredag.

I oliemarkedet er der forlydender om, at Opec har indgået en aftale med de to største olieeksportører uden for kartellet, Venezuela og Rusland.

Den venezuelanske præsident, Nicolas Maduro, har ifølge det nationale nyhedsbureau AVN sammen med Rusland indgået en aftale med Opec om "initiativer til at skabe stabilitet på markedet".

Forlydenderne bliver dog taget med et gran salt, da meldinger fra Venezuela tidligere har vist sig af være et stykke fra virkelighedens verden, og reaktionen i markedet er da også behersket.

- Der er et meget stort overskud på oliemarkedet, som det i mangel af større chok fra udbudssiden nok vil tage noget tid at geare ned. Markedet vil sandsynligvis have en vidensbaseret tilgang til en venezuelansk aftale, siger chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

Fredag morgen ligger prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, i 50,50 dollar mod 51,40 dollar torsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 46,60 dollar mod 47,20 dollar torsdag eftermiddag.

På guldmarkedet ser investorerne frem mod fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport. Rapporten kan give indikationer om, hvornår centralbanken vil øge renten og dermed reducere ædle metallers investeringstiltrækning.

- Rapporten kan være den afgørende faktor, der afgør om de beslutter sig for en renteforhøjelse, eller om de hellere venter til december, siger analytiker James Wilson fra Morgans Financial Ltd. i Perth til Bloomberg News.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1125 dollar mod 1126 dollar torsdag.

På markedet for industrimetallerne er det for en sjælden gangs skyld det europæiske opsving, der optager sindene. Torsdagens meldinger fra Den Europæiske Centralbank om eventuelle øgede pengepolitiske lempelser og forlænget lempelses-periode, fik industrimetallerne til at stige.

- Det kommer til at fremme opbygningen af ny infrastruktur, og det kan skabe nye arbejdspladser og stimulere økonomien, siger markedsstrateg Phil Streible fra RJO Futures i Chicago til Bloomberg News.

Nu afventes den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, som offentliggøres senere fredag.

Et ton kobber koster fredag morgen 5223 dollar mod 5127 dollar torsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Råvarer❯ 

Relaterede nyheder