Råvarer: Handelsnyt sender olieprisen op over 60 dollar per tønde

Udgivet den 13-12-2019  |  kl. 23:53  |  

Fredagens bekræftelse af en delvis handelsaftale mellem USA og Kina løftede prisen på det sorte guld, råolien, til over 60 dollar per tønde i USA. For første gang siden droner tidligere i september i år angreb saudiske olieinstallationer med misiler.

Prisen på West Texas Intermediate, den toneangivende olieblanding i USA, steg med 1,5 pct. til 60,07 dollar per tønde.

- Markedet har blot i et vist omfang indregnet udfaldet allerede. Håbet er, at en handelsaftale vil blive oversat til mere efterspørgsel, siger Daniel Ghali, råvarestrateg hos TD Securities, til Bloomberg News.

Olieprisen steg i sidste uge med mere end 7 pct., da Opec overraskede markedet med en reduktion i olieproduktionen. I denne uge lå prisen det meste af tiden fladt, indtil handelsaftalen fredag blev bekræftet af det kinesiske handelsministerium.

Investorerne ser dog risiko for, at prisen på råolien igen vil falde tilbage i 2020.

- Risikoappetiten blandt finansielle investorer vil formentlig fortsat være høj på grund af handelsaftalen mellem USA og Kina. Men oliemarkedet risikerer at stå over for massiv overforsyning og udtalt lageropbygning, i det mindste i den første halvdel af året, lyder det fra Eugen Weinberg, som er chef for råvareresearch i Commerzbank, til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder