Råvarer: Mere afdæmpede udsving i Kinas fravær

Udgivet den 03-09-2015  |  kl. 06:32  |  

De internationale råvaremarkeder er fortsat præget af hæderlige udsving på olie, men de er lidt mere afdæmpede torsdag morgen, end det har været tilfældet de foregående dage.

Eventuelle udsigter til tiltag mod reduktion af produktionen har løftet priserne, men reelt er der fortsat tale om stor overproduktion, hvilket afspejledes i de amerikanske olielagre onsdag eftermiddag.

- Der er masser af volatilitet i markedet. Kørselssæsonen er ved at være slut, og der er stadig overskud på olie, siger råvareanalytiker Jonathan Barratt fra Ayers Alliance Securities i Sydney ifølge Bloomberg News.

De amerikanske råolielagre steg overraskende 4,7 mio. tønder i den forgangne uge, viste opgørelsen fra det amerikanske energiministerium onsdag eftermiddag. Økonomerne havde ventet en stigning på 0,9 mio. tønder.

Samtidig faldt lagrene af benzin 0,3 mio. tønder, hvor der var ventet et fald på 2 mio. tønder, mens lagrene af destillater steg 0,1 mio. tønder mod det ventede løft på 1 mio. tønder.

Torsdag morgen ligger prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, i 50,10 dollar mod 48,70 dollar onsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 45,85 dollar mod 44,25 dollar onsdag eftermiddag.

På guldmarkedet ser investorerne frem mod fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport. Rapporten kan give indikationer om, hvornår centralbanken vil øge renten og dermed styre lysten til at have eksponering mod de ædle metaller.

- Hvis jobskabelsen er stærk, er det mere sandsynligt, at Federal Reserve vil beslutte at øge renten (i september, red.). Og Fed er samtidig også nødt til at overveje, hvad der sker i Kina og på de globale finansielle markeder. Det er 50/50 efter min mening, siger cheføkonom Bob Takai fra Sumitomo Corp Global Research i Tokyo til Bloomberg News.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1133 dollar mod 1135 dollar onsdag.

På markedet for industrimetallerne tager investorerne de to dages markedslukning i Kina som en mulighed for at puste lidt ud.

De seneste dages bekymring over svage data for fremstillingssektoren i såvel Kina som USA er lagt til side, mens den amerikanske arbejdsmarkedsrapport afventes.

Et ton kobber koster torsdag morgen 5127 dollar mod 5069 dollar onsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Råvarer❯ 

Relaterede nyheder