Råvarer: Oliepriser falder fortsat på coronabekymring

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 06:50  |  

Oliepriserne falder fredag, da coronavirus fortsat hæmmer efterspørgslen i USA og Europa.

Det skriver Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 42,49 dollar mod 42,61 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,66 dollar mod 40,87 dollar torsdag eftermiddag.

- Der kommer øgede mængder fra lande som Libyen, og derfor er prisen, der sidder fast i den lave ende af 40 dollar, et tegn på forsigtighed med produktionen, siger Victor Shum, der er underdirektør for energiforbrug hos IHS Markit, til Bloomberg.

Der er i stigende grad tegn på, at en andenbølge af coronavirus vil vende efterspørgslen i Europa og USA, skriver Bloomberg. Antallet af smittede slog rekord i Frankrig torsdag, og i USA steg beholdningen i benzinlagrene til det højeste niveau siden maj.

Særligt de europæiske centralenheder for olie må skære i produktionen, har Peter Vanacker, der er administrerende direktør for det finske raffinaderi Neste Oyj, sagt og peger på den dalende efterspørgsel.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har sagt, at Rusland er klar til at forlænge produktionsnedskæringer, hvis det bliver nødvendigt.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1906,11 dollar mod 1899,21 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 6912,00 dollar mod 6909,00 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Katy Wang

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder