Råvarer: Oliepriserne falder - bekymringer om økonomien opvejer produktionsnedskæringer

Udgivet den 06-06-2023  |  kl. 07:52  |  

Oliepriserne falder en smule tirsdag morgen på bekymringer om den globale økonomiske tilstand, der opvejer effekten af Saudi-Arabiens udmelding om landets største produktionsnedskæring i flere år.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 76,47 dollar mod 77,20 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,83 dollar mod 72,65 dollar mandag eftermiddag.

Oliepriserne falder igen, efter priserne mandag steg ovenpå Saudi-Arabiens udmelding om fortsatte produktionsnedskæringer - i form af en reduktion på 1 mio. tønder om dagen i juli.

Den frivillige reduktion i olieproduktionen i Saudi-Arabien er en tilføjelse til en bredere aftale mellem Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og organisationens allierede inklusive Rusland om at begrænse olieproduktionen ind i 2024.

- Bekymringer på udbudssiden var i centrum ovenpå Opec's produktionsnedskæringer. Gevinsterne blev dog begrænset midt i fortsatte bekymringer om den økonomiske tilstand, skriver ANZ-analytikere i et notat ifølge Reuters.

Markedets aktører afventer nu, hvorvidt den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil øge den ledende rente igen i juni. Øgede renter kan sænke energiefterspørgslen.

Samtidig holdes der godt øje med, hvad Kinas handelsdata for maj, der ventes onsdag, vil indikere om efterspørgslen i landet.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1959,56 dollar mod 1957,63 dollar mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Alberte Leonharder Vig

Tags:  Natural Resources❯ 

Seneste nyheder